Waarom betaal je in Thailand zo weinig geld?

Het lijkt misschien niet mogelijk, maar in Thailand gaan luxe en spotgoedkope prijzen gewoon samen. Dat heeft vooral te maken met de waarde de valuta die in Thailand wordt gehanteerd. De Thaise Baht is namelijk omgerekend slechts 0,026 euro, wat betekent dat je pas boven de 38 Baht de hele euro aantikt. Oftewel: een overnachting van 10 euro komt neer op een prijs van 380 Baht. Voor de Thaise bevolking is dat veel geld, maar voor ons Nederlanders is dat een koopje.

In veel andere Aziatische landen geldt hetzelfde principe, waardoor het voor Nederlanders zeer goedkoop vertoeven is. Andersom is het voor Aziaten dus nagenoeg onmogelijk om buiten de grenzen van hun eigen land te paraderen. Je moet je voorstellen dat Thaise mensen voor een kop koffie in Nederland – waar je op een terras inmiddels al minstens 3,50 euro voor betaalt – maar liefst 134 Baht moeten neerleggen.

Een onontdekte parel in de vorm van Ko Muk

Als je fan bent van witte zandstranden en een kristalblauwe zee, dan is het Thaise Ko Muk misschien wel dé bestemming voor jou. Deze onontdekte parel bevindt zich op het eiland Ko Libong, in het zuiden van Thailand. Ko Libong maakt onderdeel uit van een Thaise archipel met meer dan 550 eilanden en is gelegen aan de Andamanse Zee. Vanuit Europa zijn de vluchten naar Thailand wellicht aan de prijzige kant, maar dat is dan ook de enige grote uitgavenpost die je zult hebben. Eenmaal gearriveerd kun je gaan genieten van het prachtige weer en de spotgoedkope Aziatische prijzen. Een overnachting in Ko Muk kost je nog geen tientje en de cocktails kosten er minder dan twee euro! Uiteindelijk kun je zelfs goedkoper uit zijn dan met een strandvakantie naar Turkije of Spanje. Je kunt namelijk voor 400 euro de neus een ticket naar Bangkok op de kop tikken.

ko lubang muk goedkope vakantiebestemming azie eiland

Wat is er verder te doen op Ko Libang?

Het eiland Ko Libang heeft bovendien voor ieder wat wils. Je kunt dus spotgoedkoop luieren in de zon met een cocktail in je hand, die tijdens Happy Hours slechts een euro per stuk kosten. De azuurblauwe zee nodigt daarnaast enorm uit voor een duik, maar is ook uitermate geschikt om te snorkelen. Als je op zoek bent naar meer avontuur, kun je een uitstapje maken naar Morakot Cave, die ook wel bekend staat als de smaragden grot. Je duikt vanuit een boot de zee in en bereikt al zwemmend de grot, waar het best donker kan zijn. Als je dat niet ziet zitten, kun je ook aan boord van de boot blijven. Morakot Cave heeft namelijk ook een geheel eigen strand en een compleet koraalrif. Voor minder dan drie euro kun je een kajak huren om het water verder te gaan ontdekken.

Als je benieuwd bent wat je kwijt bent als je langere tijd in Thailand verblijft, lees dan wat een maand in Thailand precies kost.