Hoge brandstofprijzen

Brandstof is de afgelopen tijd simpelweg duur. Tegenwoordig betaal je voor een liter Euro95 al snel een geruime € 2,20. Iedere dag de tank moeten volgooien is een dure hobby, dus kan je het beste zoveel mogelijk brandstof besparen. Nu blijkt er een simpele manier te zijn, waarmee je eenvoudig je brandstofverbruik kan beperken. Daarnaast is dit ook nog eens een ontzettend eenvoudige manier. Één simpel knopje in de auto kan al een behoorlijk verschil maken.

Recirculeren kan besparen

Het gaat hier om een combinatie van het aircosysteem en de recirculatiestand. Dit knopje voor de recirculatie is eigenlijk in de meeste auto’s tegenwoordig wel te vinden. Eigenlijk is dit knopje bedoeld om niet te veel vuile buitenlucht in de auto te laten komen, maar het kan ook een andere functie hebben.

Het koelen van de auto

Het gebruik van dit systeem helpt met het koelen van de auto. Hierdoor hoeft de airconditioning minder hard te werken. De airconditioning hoeft dan namelijk niet de warme lucht van buiten constant te koelen. Hiermee kan je brandstof besparen. Bij een elektrische auto bespaart dit overigens ook nog de nodige elektriciteit. Hoeveel? Dit kan op warme dagen tijdens korte ritten tot wel 10% aan brandstof besparen.

Perfect voor bij de kortere ritten

Dit simpele trucje werkt het allerbeste bij een minder lange autorit op een warmere dag. Bij hogere temperaturen moet de airco op het begin voornamelijk harder werken, om de auto te kunnen koelen. De ramen openzetten helpt overigens hier ook al behoorlijk bij. Hierdoor kan de hete lucht van tevoren al uit de auto verdwijnen. Als je hierna de combinatie van de recirculatiestand en de airco gebruikt, dan heeft dit een koelend effect. Wel moet je oppassen dat je dit niet te lang doet, want hierdoor komt er wel een hoop kooldioxide in de auto, wat negatieve effecten kan hebben op je rijgedrag. Bij een korte rit kan dit dus prima, maar bij een langere zit is het verstandig om hem op een gegeven moment uit te zetten.

Wil je weten hoe je minder geld uitgeeft bij de benzinepomp? Check dan de tips om goedkoper te tanken.