Net als zo’n beetje elke Formule 1-rijder was Kimi Räikkönen een succesvol karter, voordat hij op 20-jarige leeftijd voor Renault ging racen. De meeste tijd van zijn kartperiode heeft hij doorgebracht bij Racing team Peter de Bruijn. Hij won dat jaar dertien van de zeventien races waarin hij reed. Hij heeft ook nog korte tijd in de Formule Renault 2.0 gereden.

Peter Sauber was zo onder de indruk van de jonge Fin dat hij Kimi Räikkönen na een testrace een contract gaf voor het Sauber team voor het seizoen van 2001. Omdat hij geen ervaring had in de Formule 3 – waaruit normaal gesproken de coureurs naar Formule 1 overstappen – kreeg hij niet direct een licentie die vereist is om in de Formule 1 te scheuren. Maar door genoeg steun mocht hij dat jaar toch voor team Sauber rijden en de rest is geschiedenis. Van 2009 tot 2011 hield hij het even voor gezien om het te proberen rallyrijder, maar hij miste de Formule 1 te erg, dus keerde hij weer terug.

De vrouwen van Kimi Räikkönen

De 40-jarige Kimi Raikkonen is met afstand de oudste Formule 1 coureur, gevold door Sebastian Vettel die 33 jaar is. De Alpha Romeo-coureur gaat dus al een ruime tijd mee en heeft er al een tienjarig huwelijk op zitten met Miss Scandinavië 2001, Jenni Maria Dahlman. Zij ontmoette elkaar in 2002. Stapte in 2004 het huwelijksbootje in om in 2014 hun eigen pad op te gaan. Op dat moment leefde ze overigens al een jaar afzonderlijk van elkaar. In die periode leerde Kimi lingeriemodel Minttu Virtanen kennen.

En dat bleek een schot in de roos. In 2016 gaf ze hem het ja-woord. Sindsdien heeft ze de achternaam van haar man aangenomen. Het echtpaar heeft samen twee kinderen: Robin en Rianna. Hoewel het liefdeskoppel afkomstig is uit Finland, spenderen ze tegenwoordig het gezinsleven in het pittoreske Zwitserland. Hieronder een aantal kiekjes van de vrouw van ‘The Iceman’.