Funda koopje: boerderij in Friesland kost slechts € 95.000

De betreffende boerderij op Funda staat in het dorp St. Jacobiparochie, een dorp in het uiterste noordwesten van Friesland, in de buurt van Harlingen. Daar, aan de Oudebildtdijk 738, staat een karakteristieke boerderij op een nieuwe eigenaar te wachten. Sint-Jacobiparochie heeft enkele winkels, een peuterspeelzaal, een basisschool en sportvelden voor onder meer voetbalwedstrijden. Het dorp heeft ongeveer 1800 inwoners. De Oudebildtdijk diende ooit als bescherming tegen de zee. Nu is er ruimte voor dergelijke karakteristieke panden.

Boerderij Friesland

De boerderij beschikt over 51 vierkante meter aan woonoppervlak, en ligt op een perceel van 365 m². De locatie is uniek, de basis is sfeervol en karakteristiek, de finishing touch bepaal je zelf. En dat is het precies, want met die vraagprijs van € 95.000 houdt het vanzelfsprekend natuurlijk niet op. Zo moet eigenlijk alles gebeuren, maar een beetje handige Harry draait zijn hand daar niet voor om, toch?

Boerderij Friesland

Op de begane grond is de entree met badkamer en toilet te vinden. Als we doorlopen, geraken we in de met open keuken en voorraadkast. Vanuit daar loop je naar de hal, met eerste slaapkamer/werkkamer. Deze kamer biedt genoeg mogelijkheid om bij de woonkamer getrokken te worden, voor een nog wat ruimtelijker gevoel.

Eerste verdieping met stahoogte van twee meter

Op de eerste verdieping is de slaapkamer, die overigens makkelijk in twee slaapkamers verdeeld kan worden. De stahoogte is hier net geen 2 meter waardoor het niet als voltallige woonruimte meegenomen kan worden. Ook is hier de CV-ketel te vinden.

Slaapkamer boerderij Funda Friesland

De woning is dus relatief klein. Allerminst geldt dat voor de tuin. Deze biedt een prachtig uitzicht over de landerijen en de zeedijk. De volgende bewoner heeft daarnaast ook nog eens de beschikking over een eigen oprit en grote garage met eigen cv-installatie.

En dat alles voor het schamele bedrag van € 95.000. Maar voor dat geld krijg je wel een compleet kale boerderij in Friesland, waardoor er ook nog eens tonnen aan verbouwingsgeld bijkomen. Toch is dit een zeer ambitieus project voor de handige Harry’s onder ons, en een unieke kans om een karakteristiek pand helemaal naar jouw smaak te maken. Hieronder kan je wat meer foto’s vinden van de woning aan de Oudebildtdijk 738:

Vervallen woonboerderij

Funda