1. Luister goed naar elkaar

Welke gebaren zullen er nou voor zorgen dat jij het hart van je partner kan doen smelten? Ze zeggen niet voor niks dat goede communicatie de key is tot het hebben van een plezierige en succesvolle relatie. Bij communiceren hoort niet alleen zelf praten, maar ook het luisteren en vooral echt horen van je partner. Als je goed naar je partner luistert kun je later ook laten blijken dat je je partner echt gehoord hebt. Vraag eens terug naar dingen die je partner heeft verteld of kom eens terug op een onderwerp waar je misschien zelf wat minder in geïnteresseerd bent. Je partner krijgt zo het idee dat je echt hebt geluisterd en ook de tijd neemt om écht te horen wat er wordt gezegd.

 

2. Praat over je eigen gevoelens

Naast het luisteren naar je partner is het ook van belang om je eigen gevoelens en behoeftes duidelijk te maken. Je partner kan niet in jouw hoofd kijken of ruiken wat jij denkt of voelt. Als je deze gevoelens kenbaar maakt, maak je het daarmee ook bespreekbaar; cruciaal als je het bijvoorbeeld over belangrijke zaken hebt die jullie beiden aangaan.

Met open te zijn over je eigen gevoelens laat je een mate van volwassenheid zien en geef je aan ook aan dat je dit belangrijk vindt binnen een relatie. Je zult zien dat gebaren als deze het hart van je partner beetje bij beetje zal laten smelten.

3. Wees je bewust van de behoeften van je partner

Niet alleen jij hebt behoeftes, ook je partner heeft gevoelens en behoeften. Soms vinden mensen het lastig om hier over te praten. Als je zelf al open bent over je behoeftes dan kun je je partner helpen of aansporen dit ook te doen. Wederzijdse vertrouwen zal er ook voor zorgen dat je je veilig voelt bij een ander. Maar ook als je wel eens bang bent voor iemands reacties kun je dit ook bij die persoon kenbaar maken. Niet iedereen heeft door op welke manier ze reageren en hoe ze hier verbeterstappen in kunnen maken. Openheid samen met communicatie zijn al kleine gebaren waardoor je partners hart kan gaan smelten.

10 kleine gebaren die het hart van je partner doen smelten

4. Maak ook grapjes met elkaar

Niet alles hoeft daarentegen serieus te zijn: lekker grapjes met elkaar maken en elkaar hier en daar een beetje voor schut zetten kan ook al veel goeds doen. Jullie zijn twee verschillende mensen met verschillende gewoontes en dat kan nog wel eens uitlopen op onenigheid. Toch heb je zelf in de hand hoe jij hier weer mee om gaat. Je kunt je ergens aan irriteren maar je kunt het ook vanuit de humor-hoek bekijken en elkaar ermee plagen. Humor kan een hele leuke en prettige manier zijn om soms met lastige gevoelens om te gaan.

5. Maak leuke herinneringen met elkaar

Daarnaast kunnen kleine gebaren als leuke dingen ondernemen al snel het hart van je partner doen smelten. Dit hoeven zeker geen grote ondernemingen te zijn; soms is lekker op de bank met een goede film al iets waar je achteraf heel tevreden op kan terugkijken. Of je nou veel gezamenlijk hobby’s hebt of niet: ga eens dingen doen die buiten jullie comfortzones liggen. Zo maak je weer eens wat anders mee heb je weer wat leuks te vertellen.

10 gebaren hart smelten partner

6. Verras je partner eens met een spontane date avond

Het kan soms lastig zijn genoeg tijd voor elkaar te maken, helemaal als je het allebei heel druk hebt. Het is alleen wel nodig om tijd met elkaar door te brengen en soms is het juist leuk om iemand hiermee te verassen. Ook dit hoeft geen grote onderneming te zijn maar dit kan ook al snel een zelf-gekookt diner of spelletjes avond zijn. Het gaat erom dat je aan elkaar laten merken dat je bereid bent tijd en moeite in de ander te steken om zo jullie relatie in stand te houden. Met deze 10 kleine gebaren zul je dus al snel een stap in de goede richting zetten om het hart van je partner te laten smelten.

Lees ook: 5 tips waarmee jij beter wordt in communiceren in je relatie.