Het kleine hotel Live Oak Lake

Het kleine hotel genaamd Live Oak Lake is sinds het begin van dit jaar open en wordt gerund door Isaac French, een boekhouder en aannemer in Waco, Texas. Dat is slechts twee uur rijden van Austin, Forth Worth en Dallas.

 

Ondanks dat hij altijd al een ondernemersmentaliteit heeft gehad, beweerde Isaac dat het opgroeien en werken in het bouwbedrijf van zijn vader hem de ervaring gaf die hij nodig had. In maart 2021 kocht hij een perceel van 5 hectare en liet hier zeven Tiny Houses (soort hutten) op bouwen. De Tiny Houses zijn allemaal in een Scandinavische bouwstijl gebouwd en variëren in grootte van 51 tot 60 vierkante meter.

Grote kosten voor een klein hotel

De ondernemer kocht het land voor $138.000 en hij schatte dat de bouw van de huisjes ongeveer $1,6 miljoen zou kosten. Om zijn bouwkrediet te verkrijgen, traden zijn vader, twee broers en schoonvader op als mede-eigenaars.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Live Oak Lake (@stayatliveoaklake)

In ongeveer negen maanden was Live Oak Lake af. Zelfs de wegen en nutsvoorzieningen zijn toen aangelegd. De bouw kostte uiteindelijk zo’n $2,5 miljoen. Dit kwam volgens Isaac door het tekort aan arbeidskracht, de torenhoge houtprijzen en de extra’s zoals de bubbelbaden en het zwembad.

De Tiny Houses van Live Oak Lake

Op het terrein van Live Oak Lake staan zeven identieke huisjes in de Scandinavische stijl. Elke hut heeft twee verdiepingen met kamer hoge ramen, twee slaapkamers , een badkamer, een woonkamer, een open keuken, een wasmachine en droger. Verder heeft elk huisje een parkeergelegenheid, bubbelbad, hangmat en vuurplaats. Naast de zeven huisjes heeft het hotel ook een gemeenschappelijke ruimte met een klein dok, picknicktafels, paddleboards en kajaks. De laatste twee kun je gebruiken op het enorme kunstmatige meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Levi Kelly (@levimkelly)

Om het hotel te promoten maakt Isaac gebruik van social media. In het begin werkte hij samen met reis influencers en hosten hij freebies. Dit heeft ervoor gezorgd dat het Instagram-account van Live Oak Lake meer dan 57.000 volgers heeft. Hierdoor zit het 90% tot 95% van de tijd vol met gasten. Dus mocht jij hier ook willen verblijven wees er dan op tijd bij.