T-shirt met lange mouwen eraan gestikt

Je kent het waarschijnlijk wel… die T-shirts met korte mouwen in een bepaalde kleur of patroon. Vervolgens zit er aan de ‘korte’ mouw nog een lange mouw in een andere kleur gestikt. Het lijkt alsof de persoon die het draagt onder zijn T-shirt een longsleeve draagt, maar het zit dus aan elkaar vast. Wij vragen ons af waarom je dit zou willen. Waarom is dit één van jouw kledingstukken? Het is eigenlijk heel simpel, ga voor korte mouwen of voor lange mouwen en niet allebei. En kies voor één kleur of patroon, en niet meerdere. Dan is het geen kermis, maar een stijlvolle basic.

Afritsbroek is één van de kledingstukken die écht niet meer kunnen

Dit is toch wel écht een klassieker op dit gebied. De afritsbroek is een item welke (hopelijk) vooral gedragen wordt door die rare oom van je die het praktische aspect oh zo belangrijk vindt. Het ziet er op zijn zachtst gezegd niet heel erg stijlvol uit. Als je niet weet welke broek je aan moet, kies dan gewoon voor een lange. Dan zit je altijd goed. Neem desnoods een korte broek mee zodat je je nog kan omkleden, maar blijf weg van die rare afritsbroek.

Té diepe v-hals maakt je niet gespierder

Je wilt niet lijken op de castleden van Jersey Shore. Blijf dan ook weg van T-shirt met een veel te diepe v-hals. Je denkt misschien dat je hiermee laat zien hoe gespierd je borst wel niet is, maar er zijn maar weinig vrouwen die er warm van worden. Het is ordinair en patserig, niet meer dan dat. Kies voor een gewone v-hals of, eigenlijk nog liever, voor een ronde hals. Als je goed voor je lichaam zorgt valt dit ook in deze shirts wel op, maar dan wat subtieler en een stuk stijlvoller.

kledingstukken MAN MAN

Riemen met een gigantische gesp zijn niet stoer

Een riem moet een stijlvolle kers op de taart zijn van je outfit, niet een ordinaire eyecatcher. Het is niet bepaald stijlvol om een grote gesp te showen, eerder een beetje smakeloos. Een riem is oorspronkelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat je broek blijft zitten, en daarvoor is het nog altijd een prima item. Daarnaast kan het ook een stijlvolle toevoeging aan je outfit zijn. Maar dan wel als toevoeging, en niet als blikvanger.

Crocs zijn comfortabel, maar foeilelijk

Tja, wat moeten we hier nog van zeggen. Het meeste is waarschijnlijk wel gezegd en iedereen weet dat Crocs niet bovenaan het lijstje met meest stijlvolle schoenen staat. Hoe je dit ook draagt, je kunt hier eigenlijk nooit een goede draai aan geven. Natuurlijk is het prima om in je tuin of op de camping op dit soort schoenen te lopen als je dat fijn vindt, maar wanneer je een goede indruk wil achterlaten is het geen goed idee. Er zijn talloze schoenen die lekker zitten, makkelijk zijn en wel gewoon passen in een stijlvolle look.

Kledingstukken MAN MAN

Tanktops voor de bodybuilders

En dan al helemaal in de felste kleuren. Tanktops kunnen eventueel wanneer je naar het strand gaat bij een zwembroek, of als je gaat trainen. Hoewel dat laatste ook discutabel is, want het is wellicht een beetje te veel showen dat je lekker gaat in de gym. Maar daarnaast vinden wij het sowieso geen goed idee om een tanktop te dragen. Als je gespierd bent kom je al snel over als een patser en als je niet gespierd bent doet het je ook niet veel goed. Ga in de zomer voor een fijn T-shirt of een zomers overhemd, dat is ook prima voor de hitte. Hierin kan je wat betreft materiaal ook spelen. Zo is linnen ideaal voor de warmere dagen. Bovendien is dat een optie die vele malen stijlvoller is.

Shirts met grappig bedoelde teksten

Er zijn shirts met de gekste teksten, die bijna altijd grappig zijn bedoeld. En bijna even zo vaak is het gewoon ronduit flauw. Dit was leuk toen je op de basisschool zat of wanneer je een foute avond hebt met je vrienden. Maar verder, just don’t do it. Een subtiele tekst of statement kan een look stijlvoller maken, als een extra toevoeging. Maar als de tekst het eerste is wat opvalt, dan weet je dat je fout zit. Ga voor een shirt zonder tekst óf een met tekst als subtiele toevoeging.

Kledingstukken MAN MAN

Driekwart broeken zijn te lang én te kort

Een driekwart broek, hiermee bedoelen we een broek tot net over de knieën, is het eigenlijk allemaal net niet. Het is geen korte broek, het is geen lange broek en het is geen cropped broek. Kies of voor een korte broek, die net boven je knieën hangt. Of ga voor een lange broek, en rol dan eventueel je broekspijpen op. Dit is juist wel stijlvol. Als laatste kun je nog kiezen voor een cropped broek. Keuze genoeg, en dus ook genoeg mogelijkheden om een driekwart broek links te laten liggen.

Deze kledingstukken kun je dus beter weggooien en ook deze stijlfouten wil je niet meer maken.