1. Besteed aandacht aan je kraag

De binnenkant van je kraag wordt weleens gelig. Zorg ervoor dat je deze schoonhoudt door ‘m in te smeren met shampoo en vervolgens zonder uit te spoelen in wasmachine gooit. Naast het schoonhouden van de kraag, is het ook mooi om je kraag in goede vorm te houden. Sla ‘m dus niet over tijdens het strijken.

2. Draag goede boxers

Eén, omdat goede boxers voor heren hun geld driedubbel waard zijn. Het zit een stuk comfortabeler en zijn meer gat-proof. Twee, als je meer slim-fit broeken draagt, is het mooier om slim-fit boxers te dragen. Rock je liever wijdere boxers, zorg dan dat je broeken ook wijder zitten.

3. Koop een passende riem

Zo’n leren lap waar je met een schaar nog een extra gat in hebt geboord kan niet meer. Ook een grote, glimmende gesp mag onderhand wel verleden tijd zijn. Koop een smalle, nette, zwarte of bruine leren riem. Of ga voor een passende broek en draag geen riem.

Formele riem look MAN MAN

4. Lengte van de broekspijp

Zoals in eerdere artikelen geschreven mogen broekspijpen van je pak nooit te lang zijn. Deze mag absoluut geen harmonica-effect onderaan de pijpen hebben. Voor denim gelden iets andere regels, maar zorg er in ieder geval voor dat het aantal vouwen onderaan de pijp meevalt.

5. Verwacht niet dat alles past

Kleding is gemaakt voor een (soort van) algemeen lichaam. Die bestaat niet. Iedereen is anders. Niemand weegt evenveel. Helemaal wanneer het draait om een tailored jasje of broek. Zoek in jouw buurt een kleermaker bij wie je terecht kan voor aanpassingen.

6. Doe rustig met accessoires

Een horloge is het mooiste accessoire voor de man, naar onze mening. Ook ringen kunnen jouw outfit een stijlvolle upgrade geven. Maar pas op met een overload aan accessoires. Die tientallen armbanden van dertig verschillende festivals mogen in de prullenbak.

stijlregels MAN MAN

7. Trek je broek op als je gaat zitten

Sommige stoffen hebben de neiging om uit te rekken, vooral wol en flanel. Om te voorkomen dat je je knieën ziet zitten in je broeken is het verstandig je broek iets op te trekken als je gaat zitten. Trek dan wel goede sokken aan. Die zie je dan helemaal duidelijk namelijk.

8. Kies de juiste sokken

Stel dat je een pak draagt, zorg er dan voor dat je sokken dun en lang genoeg zijn, zodat je enkels niet zichtbaar zijn zodra je broek iets omhoog sluipt. Vaak werkt het om donkere kleuren te dragen of kleuren die mooi versmelten met de rest van de outfit. Ook kan je gaan voor een cropped pantalon waarbij je lage sokken draagt. Het is toegestaan om je mankles te showen.

9. Kies een ronde hals boven v-hals

Weinig mannen kunnen een halve v-hals hebben. Het ziet er vaak te macho uit. Bovendien is het niet meer echt van deze tijd. Als je voor een ronde hals gaat speel je het altijd safe.

Sale herenkleding MAN MAN

10. Luchtig met luchtjes

Parfum dien je te sprayen op een pols, vervolgens dep je die pols op de andere pols, waarna je het vanaf je polsen in je nek strijkt. Met lichte parfums mag je best twee keer op de pols sprayen, omdat de lucht minder sterk is. Zorg er echter voor dat jij geen parfum bom bent.