Je kledingkast opruimen in 5 stappen

Niets te doen tijdens quarantaine? Tijd om die handen uit die mouwen te steken. Met deze tips is je kledingkast opruimen een eitje.

1. Alles uit de kast

Om de kast te kunnen organiseren, is het belangrijk er eerst alles eruit te halen. Op die manier kun je zien wat je allemaal hebt en hoe je de kast opnieuw gaat inrichten. Verdeel de kleren die je hebt in stapels en bekijk wat voorin en achterin de kast moet. Je kunt bijvoorbeeld sorteren op kleur, winter/zomer of de dingen die je vaak/minder vaak draagt. Wat je minder draagt deze dagen stop je natuurlijk zover mogelijk weg.

2. Bepaal wat je opvouwt en wat je weghangt

T-shirts, spijkerbroeken en truien zijn makkelijk opvouwbaar. Ook ondergoed en sokken vallen in deze categorie. Handig, want dit scheelt veel ruimte in je kast. Overhemden, sommige pantalons en pakken kun je beter ophangen in de kast om kreukels te voorkomen. Voor andere kleding geldt over het algemeen: dunne stof kan beter opgehangen worden.

kastruimte

3. Kleding weggooien

Wees eerlijk tegen jezelf: er hangt een hoop kleding in je kast die je waarschijnlijk nooit meer aandoet of aanpast. Voor die kledingstukken is het misschien tijd om gedag te zeggen tegen je kledingkast. Als je niet blij wordt van een kledingstuk, wordt het tijd het weg te doen. Ook kleding die je langer dan een jaar niet aan hebt gehad (met uitzondering van seizoenskleding en avondkleding) mag weg. Bekijk of je de kleding kunt doneren of dat het de vuilniszak in kan.

4. Berg kleding efficiƫnt op

Heb je nog schoenendozen over? Die kun je goed gebruiken als opbergdoos voor bijvoorbeeld sokken of ondergoed. Verder is het handig om multihangers, ladeverdelers en manden te gebruiken. Ook kun je een platte opbergdoos kopen, hier de seizoenskleding in doen die je niet draagt en deze onder het bed schuiven. Zo houd je je kast netjes en opgeruimd.

organiseren kledingkast

5. Bonustip: schrijf mee

Het is handig om pen en papier bij de hand te hebben wanneer je je kast opruimt. Op die manier kun je bijhouden welke kledingstukken dringend aan vervanging toe zijn en welke je de komende tijd juist niet hoeft te kopen. Succes!

Toe aan een nieuwe garderobe? Check dan deze slaapkamers met stijlvolle garderobes.