Kledingstukken die uit de mode zijn in 2022

Als volwassen man kan je niet zomaar elk kledingstuk meer aan. Het T-shirt wat jij tien jaar geleden graag droeg, is nu een totale flop. Elke man heeft een andere bouw en huidskleur, waardoor het voor iedereen weer verschilt. Maar deze kledingstukken zou elke man moeten ontlopen.

1. De driekwart broek

Als jochie was het geen probleem om een driekwart broek te dragen. Een lekker luchtig exemplaar dat comfort biedt. Perfect. Wanneer je de leeftijd bereikt waar men je als een volwassene gaat zien, is de tussenweg een no go. Het is lang of kort. Het is nog steeds zeer comfortabel en luchtig tijdens een warme zomerdag, maar je wordt er niet knapper op.

Wat draag je dan wel? Een pantalon is een goed alternatief. Een casual luchtige broek die een nette en zomerse look uitstraalt.

pantalon slim fit mannen

Broek

The 24 trouser €150 Shop nu

2. Te diepe v-hals

Uitgesneden shirts, daar houden we van, mits de drager een vrouw is. Als man zijnde is dit toch geen shirt dat je in je kast wil hebben, tenzij je naar een Jersey Shore themafeest gaat. We snappen best dat jij jouw spieren wil laten showen, maar dat hoeft écht niet met dit kledingstuk/

Wat draag je dan wel? Een ronde hals doet het altijd goed. Zorg voor een slim-fit pasvorm, zodat je harde werk in de sportschool op een subtiele manier naar voren komt. Mooie, goed passende t-shirts zijn essentiële kledingstukken van je klerenkast. Ook kan je ervoor kiezen om een overhemd te dragen, waarbij je echt wel een knoopje extra open mag laten hangen.

overhemd wit mannen

Overhemd

Wit €119 Shop nu

3. Schreeuwende teksten en woordspelingen op je kledingstukken

Een foute openingszin kan misschien werken op Tinder, maar op je shirt werkt hij zeker niet. Een shirt moet een mooie fit hebben en niet uitstralen dat jij maar op zoek bent naar één ding. Zo snel hoeft ze dat niet te weten.

Wat draag je dan wel? Een basic shirt is goed te combineren met verschillende dingen. Hou je toch van iets op je shirt? Een vintage logo of een grafisch ontwerp doet op de rug het ook altijd goed.

wit t shirt

T-shirt

Wit €18,95 Shop nu
Zwart T-shirt basics

T-Shirt

Zwart €18,95 Shop nu

4. Riemen met grote gespen

Tenzij je een cowboy uit Texas bent, is het geen slim idee om riemen met grote gespen te dragen. Dit was in de mode toen je in de brugklas zat, niet meer in 2022.

Wat draag je dan wel? Een goede riem verschilt per persoon en per gelegenheid. Check voor alle tips die je nodig hebt voor dé perfecte riem, de complete gids voor het dragen van een riem. Over het algemeen is een smalle zwarte riem bijna altijd een goede keuze.

riem zwart mannen in de mode 2022

Riem

Zwart €67 Shop nu

5. Spray on jeans

Dit zijn de meest strakke jeans die je kan bedenken. Het lijkt net alsof je ze erop heb gesprayd. Je krijgt zo al snel het idee van een maillot. Niet echt wat je wil als man.

Wat draag je dan wel? Er is niks mis met het laten zien van je legday prestaties. Doe dit alleen met een slim-fit broek of eventueel, als je alsnog van strakke broeken houdt, een skinny fit. Als je echter van die voetbalbenen onder je torso hebt zitten, is een spray on jeans niet weggelegd voor jou.

jeans kledingstukken uit de mode anno 2022

JEans

Black Denim €135 Shop nu