Een oase van rust

Dit is misschien wel voor jou en je partner het fijnste moment van de dag. Na een lange dag is het bedtijd voor die kleine. Je wilt natuurlijk dat hij of zij diep slaapt voor een langere periode, en hier speelt de inrichting van de slaapkamer een grote rol in. Vooral het materiaalgebruik en de kleurkeuze zijn bepalend voor de rust die een kamer uitstraalt.

Wol, katoen en hout zijn de perfecte materialen. Deze stralen een bepaalde rust uit waardoor de ruimte heel zacht aanvoelt. Bovendien zijn deze materialen ideaal voor de zachte kleurkeuzes. Heb je een schattig meisje? Dan kan je lichtroze als basiskleur van de kamer nemen. Heb je een stoere jongen? Ga dan voor lichtblauw. Oke, we kunnen wel enigszins begrijpen dat je dit te cliché vindt. Dus mocht jij van het standaard roze en blauw af willen wijken? Kies dan voor andere pastelkleuren. Deze maken de kamer een oase van rust.

kinderbed

Het belangrijkste stuk van de kinderkamer is het bed. Hier zal je kleine veel tijd in doorbrengen. Dit bed moet dus fijn liggen en veilig zijn zodat niet alleen het kind, maar ook jij en je partner met een gerust hart kunnen slapen.

bed kind

The Sebra baby ledikant

Sebra €849,95 Shop nu
roze kinderbed

Baby ledikant

Done by Deer €599,95 Shop nu

Natuurlijk is alleen een bedje veel te karig. Zorg voor de juiste aankleding rondom het bed. Maak het speels, maar niet te druk. Vooral in de jongste jaren van de kleine is een bedhemel ideaal om je kind een veilig en knus gevoel te geven. Ook kan een muziekmobiel geweldig werken, waarmee je kind lekker kan dommelen naar dromenland. Slaap kindje slaap!

bedhemel

bedhemeltje

Bedhemeltje klamboe

Sebra €119 Shop nu
muziekmobiel

Singing Birds muziekmobiel wit

Sebra €39,95 Shop nu

 

De natuur in

Laat je kind in de huid van Mowgli kruipen en dompel hem of haar onder in de wonderbaarlijke wereld van de jungle. Deze jungle vibe kan jij op talloze manieren creëren. De beste keuze: dieren, dieren en nog eens dieren. Laat de wilderige beesten terugkomen in alle hoeken van de kamer. Dit kan met een geprint behang, een opvallend vloerkleed of speelse knuffels.

dieren behang

behang kinderkamer

Animals behang

Ferm Living €95 Shop nu
vloerkleed jungle kamer

Safari leopard vloerkleed

Ferm Living €199 Shop nu

Verder heeft dit een heel groot voordeel: een jungle kent alleen maar natuurlijke materialen. Dit maakt het voor een kind de perfecte combinatie van avontuur en rust. De keuze voor houten items is tevens stijlvol en tijdloos.

muurdecoratie

 

olifant lamp

Elephant wandlamp

Ferm Living €65 Shop nu
hanglamp

Wicker hanglamp medium

HKliving €295 Shop nu

Een speelpaleis in eigen huis

Oke, het is een kinderkamer. Zorg er dan ook voor dat er een mate van speelsheid in terugkomt, hiermee doelen we op speelgoed. Je zou denken: dit verpest toch heel het aandachtig samengestelde interieur van de kinderkamer? Nee. Zet die gedachte maar uit je hoofd. Met het juiste design speelgoed krijgt de kamer een speelse en moderne upgrade. Een klassieker onder het stijlvolle kinderspeelgoed: een houten schommelpaard. Wil jij dat jouw kleine een toekomst als Max Verstappen tegemoet gaat? Geef hem dan een stijlvolle speelauto waarmee hij zijn fantasie kan gebruiken en als eerste over de finish scheurt.

kinderkamer

schommelpaard

Rocking Horse schommelpaard

Kay Bojesen €535 Shop nu
speel auto

Discovolante loopauto speelgoed

Kartell €644 Shop nu

Verschillende kinderkamer trends

Al met al zijn er verschillende stijlen op de kinderkamer stijlvol in te richten. Check de website van Flinders voor meer kinderkamer inspiratie.