De carrière van Lutsharel Geertruida

Lutsharel Geertruida is een verdediger bij de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Hij begon zijn carrière in de jeugd van Sparta Rotterdam en speelde vanaf 2012 in de jeugd van Feyenoord. In 2018  werd hij officieel overgeplaatst naar het eerste elftal van de Rotterdamse voetbalclub en sindsdien is het hard gegaan met de verdediger. Het is nog maar de vraag of je Geertruida volgend jaar in Rotterdam zal zien, want er is een hoop vraag naar hem van clubs uit het heel Europa. Nu krijg je een kijkje in zijn leven in zijn nieuwe docu: Kind van Zuid.

 

Wat kunnen we verwachten van de documentaire Kind van Zuid?

In de documentaire wordt het stotterprobleem van Geertruida besproken. Dit is de voornaamste reden dat je de voetballer nooit voor de camera een interview ziet geven. Als het een interview voor een blad of tijdschrift zou zijn, dan is het geen probleem. Voor de camera blijft het voor de verdediger een uitdaging, maar hij heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan zijn stotterprobleem. Hij geeft nu voor de eerste keer een interview voor de camera. Daarnaast neemt de voetballer je mee naar de plek waar hij is opgegroeid: Rotterdam-Zuid. Hij droomde als kind al om ooit in De Kuip te spelen. Uiteindelijk is die droom werkelijkheid geworden en lonkt er nog een grote toekomst voor de voetballer.

Bekijk hieronder de trailer van de documentaire Kind van Zuid:

 

Muziek?

Naast zijn passie voor voetbal houdt Geertruida van muziek. In de documentaire zie je de voetballer bezig in de studio, waar hij werkt met producer FRNKIE. Het nummer heet Game Over, waarmee hij het stotteren achter zich laat.

Je kan Kind van Zuid nu kijken op de streamingdienst van Feyenoord (Feyenoord One).