Tom Cruise en Bugatti, een haat-liefde relatie

De Bugatti Chiron Supersport 300+ is niet zomaar een auto: het is de snelste productieauto ter wereld, die zelfs de grens van 490 km per uur kan doorbreken. Een echt snelheidsmonster waar elke autoliefhebber van droomt, toch? Nou, niet voor Tom Cruise.

Je zou denken dat Tom, met al zijn actie-avonturen op het grote scherm, perfect zou passen bij zo’n indrukwekkend voertuig. Maar de realiteit vertelt een heel ander verhaal.

Op de rode loper ging het mis

Het drama begon terug in 2006, toen Cruise schitterde op de première van Mission Impossible 3. In zijn toenmalige Bugatti Veyron stuitte hij op een klein probleempje: de passagiersdeur weigerde zich te openen zoals het hoorde. En het ergste van alles? Zijn vrouw, Katie Holmes, had een momentje van ongemak bij het uitstappen.

Bekijk hieronder het filmpje van het ‘incident’:

Nu, voor de meesten onder ons zou dit niet meer zijn dan een kleine hik in de avond. Maar voor de hoge heren bij Bugatti? Zij dachten er anders over.

Blijkbaar was het incident met Cruise en Holmes genoeg om bij de Bugatti-bazen het bloed onder de nagels vandaan te halen. Ze konden niet geloven dat een van hun machines, symbool voor pure autoperfectie, enige ongemakken zou veroorzaken. Dus wat deden ze? Ze haalden hun digitale stempel en maakten een ongeschreven regel: Tom Cruise mag nooit en te nimmer meer achter het stuur van een Bugatti zitten.

Het is best ironisch als je erover nadenkt. Een man die de meest onmogelijke stunts uitvoert op het witte doek, mag niet eens cruisen in een van ’s werelds meest begeerde auto’s vanwege een klein akkefietje met een deur.

Dus daar heb je het – de bizarre reden waarom Tom Cruise zijn Bugatti-droom nooit zal waarmaken. Maar maak je geen zorgen, Tom, er zijn genoeg andere snelle wagens op de markt. Misschien iets met automatische deuren?