Criminele familie raakt verwikkeld in een bendeoorlog in Kin

De Ierse misdaadserie Kin gaat over de familie Kinsella, die een belangrijke rol speelt in het criminele circuit van de stad Dublin in Ierland. Uiteindelijk verlangen ze steeds meer naar nog meer macht. In het eerste seizoen was te zien hoe deze familie betrokken raakte in een bendeoorlog. Zo besloot Michael Kinsella, die onderdeel uitmaakt van deze criminele familie, om na zijn gevangenisstraf zijn dochter Anna terug te krijgen en zich terug te trekken van de criminele activiteiten van zijn familie. Hij wil het criminele leven voorgoed achter zich laten. Het probleem is alleen dat zijn familie verwacht dat hij na het uitzitten van zijn straf terug aan het werk gaat. Uiteindelijk lopen de spanningen met een rivaliserende bende ook steeds hoger op. In het tweede seizoen die vanaf begin deze maand te zien is kunnen we weer veel actie en drama verwachten.

Peter McKenna, de schrijver van deze serie, wist al vanaf het begin dat hij een dramaserie over een misdaadfamilie wilde maken waarin vooral trauma’s een belangrijke rol spelen. Zo gaf hij in een eerder interview al aan dat hij research had gedaan naar criminele organisaties in Ierland en er hierdoor achter kwam dat veel criminelen daar de status van realitysterren hadden, maar dat achter dit geheel veel trauma’s schuilen. “De combinatie van familiebanden, aantrekkingskracht van geld en glamour en de vele trauma’s is enorm interessant voor een serie.” En dat heeft hij zeker goed bedacht, want de serie scoort erg goed. Verder spelen er ook vele acteurs in zoals Emmett J. Scanlan (bekend van de nieuwe Netflix-serie Fool Me Once), Clare Dunne en Aidan Gillen en Ciarán Hinds, die eerder al te zien waren in de populaire serie Game of Thrones.

kin npo

IMDb, Rotten Tomatoes en score kijkers

De serie scoort op IMDb een 7.8 van de 10 sterren en op Rotten Tomatoes scoort alleen seizoen 1 al 100% op de Tomatometer met een publieksscore van 84%. Dat zegt toch al veel. Zo schrijft een criticus op Rotten Tomatoes het volgende over Kin: “Kin beschikt over een hechte cast van Ierse powerspelers. Het acteerwerk is voortreffelijk en gedegen, maar met deze cast is dat wel te verwachten.” Ook bij de kijkers thuis slaat de serie goed aan. Wij hebben een aantal reacties op X (voorheen Twitter) voor jullie geselecteerd: