De Stonic heeft een eigentijdse zelfverzekerde uitstraling en sluit zeer goed aan op de eerdere modellen van het Zuid-Koreaanse automerk. In het snel groeiende B-segment is de Stonic zeker één van de bruutste spelers en de auto is daarnaast ook nog eens enorm zuinig. Kia levert dit model namelijk met zuinige benzine en dieselmotoren. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat de nieuwe Kia Stonic een bestseller gaat worden in z’n segment.

Tot in detail te personaliseren

De nieuwe Kia Stonic speelt ook in op de allerlaatste trends gekeken naar personalisatie, zowel van binnen als van buiten. de auto is in Europa ontworpen in samenwerking met hun Koreaanse designstudio. Onder meer dankzij de stoere ‘tiger-nose’ grille is de Stonic in één oogopslag herkenbaar als een échte Kia. Het speciaal ontworpen dak – geïnspireerd op de Kia Provo Concept uit 2013 – zal verkrijgbaar zijn in vijf verschillende kleuren. Samen met alle mogelijkheden voor het exterieur zijn er 20 verschillende kleurencombinaties mogelijk waardoor iedereen zijn eigen stijl kan laten zien.

2_Kia-Stonic-frisse-nieuwkomer-in-segment-van-compacte-crossovers

Daarnaast heeft  de Stonic een vloeiend aflopende daklijn, scherpe horizontale lijnen en vloeiende vormen. Hierdoor onstaat een sportieve uitstraling. De unieke achterlichtsignatuur benadrukt het jonge en futuristische karakter van de nieuwe Kia Stonic. De naam ‘Stonic’ combineert de begrippen ‘Speedy’ en ‘Tonic’. Dat laatste – ‘tonica’ in het Nederlands – refereert aan de eerste en laatste noot van een compositie. De naam ‘Stonic’ symboliseert dat het voertuig wendbaar en verfrissend is in het compacte crossover-segment.

3_Kia-Stonic-frisse-nieuwkomer-in-segment-van-compacte-crossovers

Een krachtige turbo motor met 120pk

De Stonic is leverbaar met twee benzine motoren en één diesel die gekoppeld zijn aan een handgeschakelde transmissie. De 1.2 MPI  benzinemotor geldt als instapper. Daarnaast is de Stonic ook leverbaar met een 1.0 T-GDI turbobenzinemotor met 120 pk. Ook als je veel kilometers rijdt is er aan je gedacht: je kunt kiezen voor een 1,6-liter turbodieselmotor, die een hoog vermogen koppelt aan een lage CO2 uitstoot.

Veiligheid en wendbaarheid

Kia heeft extra aandacht besteed aan de afstelling van de  stuurinrichting en wielophanging waardoor je in de Stonic bijzonder stabiel op de weg ligt. Door de toegevoegde VSM, heeft de Kia Stonic ijzersterke remmen waardoor je in iedere situatie razendsnel stil staat. Daarnaast bouwt Kia de nieuwe Stonic op een sterk, veilig en lichtgewicht platform en chassis, dat voor 51% bestaat uit sterk geavanceerd staal. Mede door dit lichtgewicht platform heeft de Kia Stonic een zeer laag zwaartepunt dat aanzienlijk bijdraagt aan de wendbaarheid. Je kan bij de Kia een uitgebreide range aan Kia DRiVE WISE  systems bestellen. Dit zorgt ervoor dat je de actieve veiligheid van de auto nog verder kan verbeteren. Dankzij een nieuw camerasysteem biedt de Stonic ook een assistentie-  en waarschuwingssyteem waardoor je geen andere weggebruikers meer kunt missen. Dus niks om je zorgen om te maken in deze auto.

4_Kia-Stonic-frisse-nieuwkomer-in-segment-van-compacte-crossovers

Ook aan connectiviteit geen gebrek, want dankzij optionele ondersteuning van Apple CarPlayTM en AndroidAutoTM  kan je je smartphone naadloos bedienen met het touchscreen van het infotainmentsysteem. Ook de verwarmde voorstoelen, cruise control en keyless entry zijn leverbaar en geven je al het comfort wat je nodig hebt tijdens het rijden.

6_Kia-Stonic-frisse-nieuwkomer-in-segment-van-compacte-crossovers

Gegarandeerd een succes

Zoals elke andere Kia wordt ook de Kia Stonic geleverd met 7 jaar garantie (of 150.000 kilometer). Wat ons betreft is succes gegarandeerd met de Kia Stonic. Vanaf de tweede helft van 2017 is de Stonic te koop. De prijzen maakt Kia later bekend.