Wonen in een kerk

Bij de gedachte aan het wonen in een kerk zullen sommigen van ons misschien een nekhaar hier en daar overeind hebben staan. Toch is het iets wat de laatste jaren steeds vaker ter sprake komt. Vanwege de afnemende geloofsovertuiging in ons kikkerlandje en het feit dat mensen steeds vaker out-of-the-box denken, zijn kerken als woning meer en meer voor de hand liggend.

wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN

Wat men zo aanspreekt aan het wonen in een kerk is vaak de creatieve ruimte en de historie. Mede door het ‘bijzondere’ karakter zijn kerken vaak niet heel duur. Daarnaast is het voor veel mensen echt een project. Ze kopen een kerk en vervolgens wordt het gebouw – met uitzondering van de originele aspecten – volledig getransformeerd naar de meest luxueuze woonruimtes. Zo zijn er al genoeg kerken omgetoverd tot brute woningen.

Een potentiële hemel op aarde in Oudebildtzijl

Mocht je op zoek zijn naar een woning die veel meer is dan slechts een woning, dan is deze kerk in Friesland de perfecte optie. Als er dan één bouwwerk moet zijn wat jouw potentiële hemel op aarde is, dan moet het wel een kerk zijn. Voor slechts €249.500 kun je de nieuwe eigenaar zijn van deze kerk. Je krijgt dan ruim 500m2 aan woonoppervlak – verdeeld over de kerk en de naastgelegen koster woning.

wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN

Volgens Funda kan de nieuwe eigenaar de kerk geheel naar eigen inzicht en wens indelen. Het biedt dus genoeg perspectief voor de creatieve woningzoeker die iets anders wil dan een standaard woning. Bekijk de foto’s en oordeel zelf. Er is beslist genoeg ruimte om een hele vette woning te realiseren.

wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 15 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 5 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 6 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 7 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 8 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 9 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 10 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 3 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 4 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 11 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 12 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 13 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 14 wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN wonen in een kerk in oudebildtzijl friesland MAN-MAN 2