Kerk aan de Rechtestraat in De Rijp te koop

Het Kerkbestuur van de R.K. De Heilige Bonifatius kerk heeft onlangs de opdracht gegeven voor de verkoop van deze kerk, die gelegen is aan de Rechtestraat 162 in de Rijp. De kerk werd tussen 1860 en 1863 in een neogotische stijl gebouwd naar een ontwerp van architect Johannes van Straaten. Naast de kerk is een ruime parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen en aan dit parkeerterrein ligt ook gelijk het secretariaat gebouw en het kerkhof. Deze worden alleen tijdens de verkoop niet meegenomen. Wel zal er op dit parkeerterrein een recht van overpad/gebruik worden gevestigd.

Aan de andere kant van de kerk bevindt zich een twee laags met kap gesloten pastorie waar aan de achterkant nog een grote tuin te vinden is die toegang geeft tot de ontsluitingsvaart. Zowel de kerk als de pastorie zijn een erkend Rijksmonument en beide krijg je bij aankoop. Ook het tegenover de kerk gelegen perceel tuingrond, tussen de huisnummers Rechtestraat 91 en 95, wordt in de verkoop meegenomen. Zo heeft de kerk met parkeerterrein de bestemming ‘maatschappelijk’ en heeft de pastorie de bestemming ‘wonen’. Wel is er een mogelijkheid om in overleg met de Rijksdienst de kerk te her-ontwikkelen tot wonen, maar hiervoor moet er wel via de gemeente een bestemmingswijzigingsprocudure worden gevolgd. Eventueel kan er op het tuinperceel ook nog een woning gerealiseerd worden. Genoeg opties dus!

kerk te koop funda

Mooie omgeving met veel natuur

Deze kerk is gelegen in het dorpje De Rijp en is gelegen tussen prachtige polders en schilderachtige waterwegen. De Rijp heeft een rijk erfgoed die teruggaat tot de Gouden Eeuw en ook voor de natuurliefhebbers heeft De Rijp veel te bieden. Zo is er een prachtig landschap en zijn er veel nabijgelegen natuurgebieden waar je kan wandelen of fietsen. Ook zijn er in dit gebied veel zeldzame vogels te vinden, wat deze plek ideaal maakt voor vogelspotters. Daarbij zijn er in dit gebied ook veel gezellige restaurants en eetcafés te vinden waar veel traditionele gerechten en streekproducten worden aangeboden. Bekijk hieronder enkele foto’s (bron: Funda).

kerk met pastorie funda

kerk funda

kerk met pastorie funda