Formule 1 kijken wordt een stuk duurder

Hoewel sommige manieren om gratis Formule 1 te kijken blijven bestaan, wordt de sport als geheel steeds duurder. Formule 1 houdt van geld, zoals je kunt zien aan dure tradities zoals het spuiten van peperdure champagne na een race. Een voorbeeld van deze stijgende kosten is te zien bij F1TV, waar de maandelijkse prijs is gestegen van 7,99 euro naar 11,90 euro.

Gratis genieten van de F1-races in 2024

Gelukkig zijn er nog steeds gratis opties voor fans, zoals de uitzendingen van de NOS voor de Grand Prix (GP) van Nederland op Circuit Zandvoort. Maar dit gratis aanbod kan in gevaar komen als er iets verandert in de samenwerking tussen de NOS en het bedrijf Viaplay. Toch doet de NOS na elke race een ‘ruime samenvatting’, zodat fans zonder kosten de hoogtepunten kunnen bekijken.

hoe gratis Formule 1 kijken in 2024

Voor mensen met een gewone televisie zijn er ook gratis opties, zoals het kijken naar zeven GP’s op de Duitse RTL-zender. Deze zender gaat meerdere races in het seizoen 2024 uitzenden, waaronder de eerste race in Bahrein op 2 maart.

Aan de andere kant kunnen mensen die soepeler willen zijn misschien hun tv-abonnement op te zeggen en in de plaats daarvan F1TV te nemen, ook al kost dat meer. Bij het abonnement van F1TV kun je maar liefst zes schermen tegelijkertijd gebruiken, en bij Viaplay maar twee. Hoewel er nog steeds verschillende illegale manieren zijn om gratis naar Formule 1 te kijken, blijft het toch beter om het via de legale kanalen te bekijken.