Wat is Kylie Cosmetics?

Kylie Cosmetics is het bedrijf van Kylie Jenner met een geschatte waarde van honderden miljoenen. In 2018 werd de waarde van Kylie Cosmetics al geschat op zo’n 800 miljoen dollar en later steeg dit zelfs naar 900 miljoen dollar. Uiteindelijk kocht Coty, Inc. 51% van de aandelen voor 600 miljoen dollar. Niet slecht voor een bedrijf met twaalf werknemers (logistiek natuurlijk niet meegerekend).

 

Het bedrijf is opgericht in 2014 door Kylie samen met haar moeder Kris Jenner. Via Kim Kardashian, Khloe Kardashian en Kourtney Kardashian lukte het haar om veel extra aandacht te krijgen. Het merk groeide hierdoor steeds sneller waardoor het een ontzettend groot marktaandeel veroverd heeft. Dat kan je ook wel zien aan het Instagramaccount dat 25 miljoen volgers verzameld heeft.

Ze verkopen onder het merk Kylie Cosmetics ook een weinig verhullende outfit – hiermee poseerden ze op onderstaande Instagram-foto’s. In een van de captions vertelde Kylie het volgende: ‘Ik voel me zo gezegend en opgewonden om aan alweer een make-up samenwerking met mijn zus @kendalljenner te werken!!! Onze eerste collectie samen is nog steeds een van mijn favorieten, maar wauw, ik kan niet wachten tot jullie zien wat we deze keer voor jullie hebben .’