Het is een terugkerend fenomeen waar ook jij wel eens mee te maken hebt gehad: een kater om ‘u’ tegen te zeggen. Je hoofd bonkt, keel is droog en het liefste blijf je de hele dag in bed in plaats van naar je werk te gaan. De plicht roept helaas en dus ga je met hakken en stoten naar je werk. Als het aan een rechter in Duitsland ligt, kan jij in het vervolg lekker blijven liggen. Hij heeft namelijk verklaard dat een kater gelijk staat aan ziek zijn.

Ziek melden vanwege een kater

Je kan je afvragen hoe de rechter bij de uitspraak is gekomen. Je zou denken dat de ‘katerige’ werknemer de volle laag zou krijgen door zijn werkgever, toch? Het zit alleen toch wat anders. In Frankfurt is juist de maker van een anti-katerdrank voor de rechter gesleept. De fabrikant meende namelijk dat hij een kater kon verhelpen, terwijl producten volgens de wet niet mogen stellen dat zij ziektes kunnen oplossen. De rechter oordeelde hierdoor dat een ziekte een ‘kleine of tijdelijke verstoring van de normale toestand of normale activiteit van het lichaam’ is. Ook een kater, die (hopelijk voor jou) tijdelijk is en doorgaans binnen bepaalde perken blijft, valt dus onder het fenomeen ‘ziekte’.

Een kater verhelpen

De maker van de anti-katerdrank mag zijn drankje dus ook niet meer aanprijzen op deze manier. Jammer, want wij kunnen alle tips en tricks helpen om een toekomstige kater te verhelpen. Het is fijn om te weten dat er in elk geval wel een verklaring is waarom ze vanaf je dertigste heftiger worden.