Een kasteel huren met je vrienden

Als je er ooit over hebt gedroomd om je vakantie door te brengen op een middeleeuws kasteel, dan zul je wellicht zijn geschrokken van de prijzen die doorgaans worden gehanteerd. Je bent vaak al duizenden euro’s kwijt voor de overnachting, dan komen er dus nog tal van andere kosten bij. Een slimme Spaanse kasteelheer dacht het heel anders aan te pakken. Hij verhuurt gewoon zijn kasteel voor een schappelijk bedrag zodat je lekker met je vrienden een topvakantie kunt beleven tegen minimale kosten.

kasteel
Airbnb/Marc

Een vakantie in Spanje

Het kasteel ligt in de Catalaanse provincie Girona en is gebouwd in de 10e eeuw. Verwacht geen kale bedoeling omdat het relatief goedkoop is. Dit is een bijzonder compleet kasteel, met een volwaardige eetzaal, acht slaapkamers een salon en voor de trouwlustige reiziger is er zelfs een kerk aanwezig om in te kunnen trouwen. Kortom het ontbreekt je aan niets, bovendien bevat het onderkomen tal van authentieke elementen zodat het ook echt de sfeer van de kastelen uitademt zoals je gewend bent van boeken en films.

kasteel
Airbnb/Marc

Wat zijn de huurkosten?

Het huren van het kasteel is niet goedkoop. Het kost namelijk 450 euro per nacht. Dat is dan wel de prijs voor het hele kasteel, je kunt namelijk geen losse kamer boeken. Dat betekent dus voor een groep van 16 personen, dat je 28.13 euro per nacht kwijt bent. Kijk, dat is alvast een stuk goed koper. Het leuke is dat je ook korting kunt krijgen. Boek je voor een hele week, dan krijg je 25% korting. Een verblijf van twee weken kost dan 22.92 euro per nacht per persoon. Wil je het nog interessanter maken, boek dan voor een hele maand. Je krijgt dan 50% korting en je betaalt dan iets meer dan 16 euro per persoon, per nacht. Daar komen overigens nog wel boekingskosten bij, maar die zijn minimaal.

Check de beelden van het kasteel hieronder:

kasteel huren in Spanje