De carrière van Karim Benzema

Karim Mustafa Benzema is geboren op 19 december 1987 in Lyon en is een Franse voetballer die voornamelijk in de spits speelt. Momenteel komt hij uit voor de Spaanse club Real Madrid. Daarnaast debuteerde in het Franse voetbalelftal terug in 2007. Ondertussen is hij Real Madrids op een na hoogste doelpuntenmaker aller tijden en top assist provider. Benzema heeft hij al 23 trofeeën gewonnen met Real Madrid, waarvan vier keer landskampioen van La Liga, vijf UEFA Champions League-titels en twee Copa del Rey.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karim Benzema (@karimbenzema)

Winnaar van de Ballon d’Or 2022

Volgens zowel coaches, aanvoerders en journalisten was Karim Benzema de beste speler van het afgelopen seizoen. En terecht! Hij was ontembaar in de voorhoede van de Spanjaarden. Hij ontving de Gouden Bal uit de handen van een andere Franse voetballegende die uitkwam voor Real Madrid, Zinédine Zidane.

Het was niet echt een verrassing dat Benzema er dit jaar met de prijs vandoor ging. Tijdens het gala lekte al min of meer uit dat de spits van Real Madrid de prijs zou winnen. Hij scoorde afgelopen seizoen 27 keer in 32 wedstrijden, ook was hij twaalf keer de aangever.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karim Benzema (@karimbenzema)

Ook is er een prijs voor wat nu al de beste jongste voetbalspeler ter wereld word genoemd, de achttienjarige Pablo Gavi. Hij won de Kopa Trohpy, deze kreeg hij overhandigd van teamgenoot en winnaar van vorig jaar Pedro González López, oftewel Pedri. De Ballon d’Or Féminin ging dit jaar opnieuw naar Alexia Putellas. De achtentwintig jarige voetbalster speelt als aanvaller voor het vrouwen team van FC Barcelona.

Uniek Purnell-horloge als cadeau voor Benzema

Tijdens de ceremonie ontving Ballon d’Or winnaar Karim Benzema een uniek horloge van de CEO van Purnell, Maurizio Mazzocchi. Dit meesterwerk heeft een 48 mm titanium kast met daarin een 18-karaats roségouden voetbal met het logo van Ballon d’Or erin gegraveerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Bewonder hem maar goed, want het horloge is helaas niet te koop. Hij is namelijk exclusief gemaakt voor de winnaars van de Ballon d’Or, dus in dit geval Karim Benzema en Alexia Putellas. Hieronder vind je beelden van het prachtige uurwerk: