Wat is de waarde van een ongeopende eerste generatie iPhone?

Het zou je maar overkomen, het hebben van een ongeopende eerste generatie iPhone uit 2007. Nou, recent is er dus een opgedoken en deze heeft op een veiling meer dan $39.000 opgebracht. Als we even snel gaan rekenen is dat meer dan 65 keer de oorspronkelijker prijs ($599). Of ongeveer 45 keer de $860 hedendaagse prijs voor een nieuwe iPhone. Sick!

Het is toch best opmerkelijk om te kijken naar de verschillen van de telefoons uit die tijd en de smartphones anno 2022. De eerste generatie iPhone heeft slechts een 3,5 inch beeldscherm, een 2-megapixel en een de eerste versie van de Safari-webbrowser. “Verzamelaars en investeerders zouden moeite hebben om een ​​superieur voorbeeld te vinden. Relevantie en zeldzaamheid vormen een winnende formule voor dit gloeiend hete verzamelobject”, luidde de beschrijving van de iPhone op de veiling.

Bieden, bieden en bieden

Het bieden begon bij de $2500 en uren voordat de veiling zou eindigen, schommelde het hoogste bod rond de $10.000. Tot het opmerkelijke gebeurde en het bieden alleen maar bleef toenemen naarmate de veiling zijn einde naderde. Op 30 september zijn ze begonnen met bieden en de veiling werd afgelopen zondag (16 oktober) pas afgerond.

Toen Steve Jobs, de mede-oprichter en CEO van Apple, de telefoon vijftien jaar geleden onthulde noemde hij het “een iPod, een telefoon en een internetcommunicator in één.” Het opmerkelijke van de eerste generatie iPhone is dat hij maar slecht 4 GB of 8 GB opslagruimte had. Tegenwoordig heeft een iPhone al minstens 128 GB of 256 GB heeft, sommige lopen zelfs al op naar de 1 TB bij de iPhone 13 Pro. Kortom, we kunnen wel begrijpen dat de eerste generatie iPhone zo onderhand antiek is geworden.