1. De juiste haarproducten

Belangrijk is het juiste haarproduct te kiezen. Om je haar goed in model te houden kun je het best clay gebruiken. In het bijzonder clays met een sterke hold en een matte finish. Doe je dit niet, dan zit je haar rond de lunchpauze niet meer in model.

Hoe langer je haar is, hoe meer je van het haarproduct nodig hebt. Kies daarom eerder voor clay in plaats van wax, mouse of gel. Aan het eind van de dag loop je minder risico om vettig haar eraan over te houden. Kies daarom voor een sterker haarproduct naar mate je haar langer wordt. Je lange haar blijft dan langer goed in model.

Barber heren kapsel MAN MAN barbershop barber knipper kapsel MAN MAN

2. Was je haar minder vaak

Hoe langer je haar is, hoe minder vaak je het hoeft te wassen (dit geldt enkel wanneer je niet teveel haarproducten gebruikt). Dit komt doordat het vet dat geproduceerd wordt op de hoofdhuid een langere weg moet afleggen en je haar dus minder snel vettig wordt. Het is tevens schadelijk om elke dag je haar te wassen met shampoo. Was je haar 1 á 2 dagen niet. Föhn je haar en breng het in model.

3. Zelf je kapsel bijhouden

Als je het aandurft om je eigen haar te knippen, behandel het dan met liefde. Het is belangrijk dat je recht omhoog gaat met de tondeuse tijdens het knippen. Zorg ervoor dat je niet verder gaat dan de kromming van je hoofd. Dit doe je aan beide zijkanten en de achterkant van je hoofd. Ga je iets te hoog dan kloppen de originele barber verhoudingen niet meer.

Het knippen van je haar met een schaar is niet eenvoudig. Durf je dit toch aan, dan kun je het haar zelf uitdunnen. Knip altijd verticaal. Dit zorgt ervoor dat het geen effect heeft op je kapsel. Je haalt op deze manier enkel het gewicht van het haar weg. Het is een korte termijn oplossing om je haar wat gemakkelijker in model te brengen nadat het is weer langer is gegroeid. Hierbij is een vaste hand best handig.

Barber Belt schaar kapsel knipper MAN MAN