Welke kamperplanten hebben weinig onderhoud nodig?

Er zijn verschillende goede redenen om een kamerplant te nemen. Een kamerplant staat altijd goed in je interieur en verbetert de luchtkwaliteit in een ruimte. Het enige punt is dat een kamerplant wel moet verzorgen. Je moet een plant sowieso water geven en sommige planten hebben ook nog eens plantenvoeding nodig. Ben je iemand die zoiets gaat vergeten of gewoon geen zin heeft om een plant te onderhouden, dan is het goed om te weten dat er ook veel planten zijn die nauwelijks water of iets anders nodig hebben. Hieronder vind je vijf goede opties.

 

1. Spathifyllum (lepelplant)

Het chille aan deze plant uit het Amazonegebied is dat hij zelf aangeeft wanneer die water nodig heeft. Wanneer een lepelplant toe is aan water gaat hij namelijk hangen en worden de bladeren geel, wanneer je hem dan water geeft, bloeit de plant weer op en ziet die er weer groen en levendig uit.

2. Dracaena (drakenbloedboom)

Ook de Dracaena is een plant die weinig water nodig heeft. Ook heeft hij nauwelijks daglicht nodig , waardoor jij veel keuze hebt in waar jij de drakenbloedboom kan zetten.

kamerplanten die weinig water en onderhoud nodig hebben

3. Aglaonema

Deze Oost-Aziatische plant kan overleven in verschillende klimaten. De plant kan dan ook prima tegen luchtvochtigheid, hogere temperaturen of zonlicht. Zolang de plant op zijn tijd een scheutje
lauw water geeft, dan zal die het overleven.

4. Yucca

De Yucca is een plant die erg lang zonder water kan. In de zomer heeft deze plant om de anderhalve of twee weken wat water nodig en in de winter kan je zelfs 4 tot 6 weken wachten met water geven. Ideaal!

5. Sansevieria

De Sansevieria –  ook wel de studentenplant genoemd – hoef je in de winter maar eens in de 6 of 8 weken water te geven. Wanneer de temperaturen weer zomers worden, zou je de planten eens in de twee weken water kunnen geven. Uiteindelijk moet de aarde waar de plant inzit helemaal opgedroogd zijn voordat jij weer besluit om met de gieter aan de slag te gaan.

Sansevieria kamerplant onderhoud makkelijk

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook de beste planten voor op kantoor.