Val je regelmatig in slaap tijdens het kijken van een serie? Dan is dit concept ideaal want het maakt niet uit dat je alles in willekeurige volgorde kijkt.

Waar gaat Kaleidoscope over?

Kaleidoscope gaat over een overal en doet daarmee een beetje denken La casa de papel. In deze nieuwe Netflix-serie volgen we een team van meesterdieven die proberen in te breken in een kluis, waarvan de eigenaar zegt dat het onmogelijk is. Toch is de verleiding te groot om het niet te proberen. Als het lukt dan levert dit de grootste buit ter wereld op. Hiervoor moeten ze onder meer het machtigste beveiligingsteam ter wereld en de FBI verslaan.

Het plot is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de orkaan Sandy liepen er in Amerika namelijk voor 70 miljoen dollar aan obligaties gevaar vanwege overstroomde bankgebouwen. De regisseur Eric Garcia zag dit en dacht bij zichzelf ‘dit is de perfecte dekmantel voor een overal’ en zo was het idee voor Kaleidoscope geboren. Bovendien is er dus een extra twist vanwege de willekeurige volgorde. Afleveringen zijn daarom niet genummerd, maar hebben ieder een verschillende kleur gekregen. Verder bestaat de cast uit een aantal grote namen, waarvan Giancarlo Esposito de opvallendste is. Deze acteur kennen we allemaal nog wel als Gus uit Breaking Bad.

Toch geen willekeurige volgorde van afleveringen?

Inmiddels staat Kaleidoscope al een aantal dagen op Netflix dus de eerste meningen stromen binnen. En hoewel de makers willen dat men de serie in willekeurige volgorde kijkt, is er toch een voorkeur ontstaan. Zo is er een chronologische volgorde te maken, maar kan je er ook voor kiezen om de meest emotionele aflevering tot het laatst te bewaren. Zo krijg je de volgende twee volgordes:

Chronologische volgorde:

1. “Violet: 24 Years Before the Heist”
2. “Green: 7 Years Before the Heist”
3. “Yellow: 6 Weeks Before The Heist”
4. “Orange: 3 Weeks Before the Heist”
5. “Blue: 5 Days Before the Heist”
6. “White: The Heist”
7. “Red: The Morning After the Heist”
8. “Pink: 6 Months After”

Volgorde met de beste climax:

1. “Violet: 24 Years Before the Heist”
2. “Green: 7 Years Before the Heist”
3. “Yellow: 6 Weeks Before The Heist”
4. “Orange: 3 Weeks Before the Heist”
5. “Blue: 5 Days Before the Heist”
6. “Red: The Morning After the Heist”
7. “Pink: 6 Months After”
8. “White: The Heist”

Check hieronder de trailer van Kaleidoscope: