Kale mannen dominanter

De studie, die werd uitgevoerd door de universiteit van Pennsylvania en bestaat uit drie experimenten. Voor één onderdeel werden de deelnemers gevraagd verschillende mannen op basis van foto’s te beoordelen op dominantie, zelfvertrouwen en aantrekkelijkheid. Met als resultaat dat de deelnemers aangaven dat kale mannen over het algemeen dominanter, groter en sterker oogden.

De schrijvers van het onderzoek gaven aan dat de hoeveelheid haar een zeer belangrijke vorm van zelfexpressie is en dat mensen zonder volle bos op hun hoofd gewaagdere beslissingen maken, met als gevolg dat dit wordt waargenomen als een vorm van dominantie. Daarnaast komen kale of gemillimeterde kapsels veelal voor in traditionele mannen beroepen, mede door deze stereotypering ontstaat er een associatie met dominantie.

jason statham man man

Foto via

Voordat jij als (bijna) kale man helemaal enthousiast wordt, is er wel een klein addertje onder het gras: de studie beweert namelijk dat je volledig kaal moet zijn om als dominanter gezien te worden. Zo werkt gedeeltelijk kaal zijn juist het averecht. Maar niet getreurd, je kunt dit er altijd nog afscheren.

Mocht je toch te gehecht zijn aan je haar ook al begin je inhammen te krijgen, dan kun je er ook voor kiezen om deze kapsel te rocken.