94 procent van de mannen is bang om kaal te worden als zij ouder worden. Daarmee vreest de man kaalheid meer dan bijvoorbeeld impotentie met 89 procent. Kaal worden is daarmee de grootste nachtmerrie voor vele mannen volgens dit onderzoek.

Steeds vaker worden mannen kaal op jongen leeftijd. Zo heeft een groot deel van de jonge mannen al last van inhammen en vinden zijn regelmatig grote plukken haar terug in het doucheputje. Een optie is om tegen dit probleem te vechten met allerlei zalfjes of haarimplantaten te nemen, maar wie zich hier niet aan wilt wagen is een baard de oplossing.

MAN MAN Baard kaal Common

 

Neem een baard

Als het haar verdwijnt bovenop op het hoofd, dan is een baard het nieuwe haar. Een licht getrimd stoppelbaardje zoals bij Jason Statham kan al veel doen in het gezicht. De baard zorgt voor nieuw leven, maar ook karakter. Een goed voorbeeld is Bruce Willis, die er duidelijk beter uitziet met baard.

MAN MAN Baard kaal Bruce Willis MAN MAN Baard kaal Bruce Willis 2

De baard laten groeien

Laat de baard groeien terwijl je nog haar op het hoofd hebt. Kies een lengte die bij jou het beste past, zodat je hier prettig bij voelt. Als je eenmaal de baard hebt dan is het belangrijk dat je experimenteert tot dat je de juiste shape hebt gevonden.

MAN MAN Baard kaal jason statham

Het hoofd scheren in 6 stappen

1. Trim het haar tot de stoppels
Trim het haar met een tondeuse tot de stoppels, dit zal zorgen voor een aangename scheerbeurt.

2. Maak het hoofd net met een warme doek
Nadat de haren zijn getrimd maak je het hoofd nat met een warmde doek of neem een warme douche.

3.Gebruik scheerzeep
Neem een klein beetje scheerzeep, en masseer het in de poriën van je hoofd. Zorg dat je de scheerzeep geleidelijk aanbrengt.

4. Scheren maar!
Start bij je bakkebaarden en werk gestructureerd naar boven toe. Zorg dat je de hoofdhuid strak trekt met je andere hand voor een fijnere scheerbeurt. Reinig het mesje na iedere scheerbeweging onder warm water. Scheer de eerste keer in de richting van het haar, waarna je de tweede keer alle overgebleven haren weg scheert tegen de richting in.

5. Maak je hoofd schoon
Spoel met warm water het hoofd, zodat alle overtollige zeepdeeltjes uit de poriën zijn. Hierna is het tijd om het met koud water te spoelen om irritaties te doen verminderen.

6. Naverzorging
Als naverzorging smeer er een lichte balsem op of gebruik een aftershave.

Ben jij niet kalend, maar vind je deze look super tof, dan kan dit kapsel ook gedragen worden met gemillimeterd haar. Hier vind je de gids voor gemillimeterd haar.