Kaasbar Amsterdam is heerlijke nieuwkomer

Denk je aan Nederland, dan denk je waarschijnlijk onder andere aan molens, tulpen, koeien en – last but not least – kaas. Het is dan dus ook verrassend dat het unieke horecaconcept van de Kaasbar Amsterdam nog nooit eerder is bedacht. De bar bevindt zich sinds deze week in Amsterdam. Op een unieke manier worden verschillende soorten kazen gepresenteerd aan de gasten. De kazen zijn namelijk via een rollende band aan de bar te zien en te proeven.

Kaasbar Amsterdam

Het ontstaan van de Kaasbar Amsterdam

Eigenaren Thierry Westland, Hademar Veldhuisen en Mark Noë hebben de handen ineen geslagen om hun visie achter de Kaasbar Amsterdam te visualiseren en realiseren. Westland en Noë komen uit families die al langer met kaas werken en wisten dus waar ze mee bezig waren. Bij de visie die ze willen uitdragen is bewust gekeken naar Nederlandse kazen. Ze vinden het belangrijk om met lokale producten te werken. Bovendien zijn er volgens de oprichters vele kazen van Hollandse bodem die bij het publiek nog onbekend zijn. Met de opening van de Kaasbar Amsterdam moet daar verandering in komen.

Kaasbar Amsterdam

Rollende kazen

In de bar zal een grote selectie van diverse kazen via een lopende band op de bar worden gepresenteerd. Gasten kunnen vervolgens zelf kiezen in welke kaas zij geïnteresseerd zijn. De bediening is er om gasten te helpen. Zij kunnen vertellen waar de kazen vandaan komen en wat voor kazen het zijn. Ook zijn er vleesplankjes en verschillende dranken te bestellen. Een glas wijn kan bij de Kaasbar Amsterdam zomaar eens een goed idee zijn. Onderzoek wijst namelijk uit dat kaas eten en wijn drinken de perfecte combinatie is.

Nieuwe smaakcombinaties

De kazen die je kunt proeven bij de Kaasbar Amsterdam kunnen unieke smaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een schapenkaas met popcorn, of een blauwe kaas met dadel en sprinkhaan. Unieke combinaties, die zijn bedacht in samenwerking met chefkok Thijs Bierlaagh. De bar zit op de Ferdinand Bolstraat 10. Doordeweeks is de bar van 15:00 tot 23:00 geopend, in het weekend tot 00:00 (in de toekomst wordt dit wellicht veranderd tot 01:00).

Check hieronder voor meer beelden van Kaasbar Amsterdam:

Kaasbar in amsterdam kaasbar