Leerdam als professioneel langebaanschaatser

Als we het hebben over één van de mooiste sportvrouwen van Nederland, dan spreken we over Jutta Leerdam. De 22-jarige blondine timmert al jaren hard aan de weg om zich een glansrijke carrière in de sportwereld te veroorloven.

In het seizoen 2016/ 2017 won ze de wereldtitel allround bij het het wereldkampioenschap voor junioren, op de ijsbaan van Helsinki. Eind 2017 nam ze deel aan het Olympisch kwalificatietoernooi op de 500 meter maar wist zich niet te plaatsen voor een deelname aan de Olympische Winterspelen 2018. Begin november 2018 plaatste de mooie Jutta zich op de 500 meter en 1000 meter voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden. Later in dat seizoen liet ze zich van haar beste kant zien en won ze het NK Sprint.

Leerdam wist gedurende haar loopbaan verschillende records op haar naam te vestigen, waaronder een persoonlijk records bij het WK, waar ze een nationaal record op de 1000 meter wist neer te zetten en er vandoor ging met de wereldtitel op deze afstand. Ook werd ze voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioen op de teamsprint.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Naast haar talent voor schaatsen, lijkt ze ook geslaagd te zijn in de liefde. Samen met haar partner Koen Verweij, die zich overigens ook in de sport bevindt, richtte ze in 2021 haar eigen schaatsploeg op, genaamd Team Worldstream. Het team wordt gecoacht door Costa Poltavets en wordt gesponsord door Worldstream, een leverancier van IT-infrastructuren.

Jutta Leerdam kruipt het warme bad in op Instagram

Naast succesvol te zijn op de schaatsbaan, is de blondine ook nog eens voorzien van de looks. Ze werd in 2019 betiteld met de knapste sportvrouw van Nederland. De mooie blondine verschijnt regelmatig op haar socials, waar ze de amuserende beelden met haar ruim 639 duizend volgers deelt. Van intensieve trainingen en voorbereidingen, tot aan stijlvolle outfits en pikante zonvakantie beelden: waar Jutta zich bevindt, lijken de kijkcijfers als een raket de lucht in te schieten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

De schaatsster had onlangs een middagje vrij en besloot de warme waterbronnen in de bergen op te zoeken. Met een fantastisch uitzicht op de achtergrond in combinatie met de mooie blondine zelf, wist Jutta het hart van menig fan weer sneller te laten kloppen.

Krijg jij ook geen genoeg van deze mooie topsportster? Blijf dan nog even in de Jutta Leerdam sferen met onze Instagram favorieten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)