Scheiding mond uit in heftige strijd

Tatiana Akhmedova, was de vrouw van Farkhad Akhmedov. Dit is een van de rijkste oligarchen van Rusland. Het voormalige koppel was tot 2016 met elkaar getrouwd, maar besloten te scheiden van elkaar. Volgens de rechter moest Farkhad zijn vrouw 41,5 procent van zijn vermogen geven, dit komt neer op 480 miljoen euro, maar de oligarch was het hier niet mee eens. Hij heeft dan ook geweigerd dit aan zijn ex-vrouw te betalen.

 

Vier jaar lange strijd na scheiding

Het stel is al een poos gescheiden en in de afgelopen 4 jaar heeft Tatiana Akhemdova haar deel van het geld proberen te krijgen. Dit deed zij zonder succes, dus nu grijpt ze naar drastische middelen. Ex-militairen moeten het schip van haar man overnemen. Dit schip heeft een waarde van € 270 miljoen euro. Hiermee lost Farkhad nog niet zijn hele schuld in, maar het is meer dan genoeg voor een luxe leventje.

luxe jacht
Het luxe jacht waar de strijd om gaat.

Vrouw heeft recht op het schip

De advocaten bevestigen in een bericht dat het schip de Luna superjacht door de rechtbank is toegekend aan Tatiana Akhmedova en dat zij alle opties willen inzetten om het schip in handen te krijgen. Zelfs wanneer dit betekent dat er privésoldaten moeten worden ingezet, om het schip te krijgen. De oligarch kan er dus op rekenen dat zijn schip zal worden gekaapt. Behoorlijk heftig dat een scheiding dus zo zwaar uit de hand kan lopen. Het klinkt in ieder geval als een interessante Hollywoodfilm.