Het verhaal van June Sier en de Booty Club

Toen June Sier na het gymnasium koos voor een rechtenstudie, leek haar droom werkelijkheid te worden. Ze wilde altijd al werken in deze sector, maar toch bleek niets wat het lijkt. Het viel ontzettend tegen en ze besloot uiteindelijk de stap te nemen om toch weg te gaan bij het bedrijf waar ze toentertijd werkte. Ineens zat ze zonder werk en had ze nog weinig spaargeld over, toen besloot ze personal trainer te worden.

June sportte in haar dagelijks leven al vaak en had hier veel plezier in. Ze begon uiteindelijk met het geven van bootcamps in het nabijgelegen park. Al snel koppelde ze hier de naam ‘Booty Camp’ aan. Iedereen was benieuwd hoe June haar billen trainde, hierdoor stroomden de aanvragen binnen.

Tijdens de warme zomerdagen werden de Bootycamps buiten gehouden, maar in de winter was dit helaas geen optie meer. Hier moest June een oplossing voor bedenken om het bedrijf draaiende te houden. Ze besloot verschillende populaire nachtclubs te benaderen om hier te haar trainingen te mogen geven, op de avonden dat de clubs niet open waren. Verschillende clubs stemden hiermee in en Booty Camp werd omgetoverd tot Booty Club.

Nadat June een promotievideo gemaakt had in de populaire club ‘Jimmy Woo’, kwam het balletje aan het rollen. Ineens stonden er meer dan honderd mensen op de wachtlijst voor een training. Waar June zelf begon met vier lessen in de week te geven, is dit uitgegroeid tot een team van zes vrouwen die 25 groepslessen geven op zes verschillende locaties. De lessen zijn een groot succes bij de deelnemers.

Net zoals vele andere clubs, kon ook June door verschillende maatregelen geen volledige lessen geven, maar toch blijven de kosten oplopen. Hier had ze een oplossing voor: online lessen aanbieding via Instagram Live. Allerlei oefeningen die door de kijker thuis gedaan kunnen worden. Ondanks dat de toekomst onzeker is, komt ze er naar eigen zeggen sterker uit.

Beauty and the brains

June is naar eigen zeggen commercieel ingesteld. Ze verdient via Booty Club haar geld via deelnemers die één of meerdere lessen besluiten te volgen en via de verkoop van verschillende merchandise. Na deze tijd, dat haar clubs helaas ook de deuren moesten sluiten, is het de bedoeling om tientallen vestigingen door heel Europa te gaan openen.

Natuurlijk dien je er als personal trainer zelf ook fit bij te lopen. June is dan ook een Nederlandse fitgirl van de bovenste plank te noemen. Wij bezochten haar Instagram en selecteerden een aantal foto’s. Check it out: