De 23-jarige juf Marit deelt haar dagelijkse struggles online

Docent worden op een jonge leeftijd heeft zowel voor- als nadelen. Daar weet juf Marit alles van. Zij is met haar 23 jaar nog hartstikke jong, maar staat volledige dagen voor de klas. Als je namelijk op je 17e of 18e jaar start met studeren en je bent drie of vier jaar later al klaar, dan ben je net de 20 gepasseerd als je al mag lesgeven.

Juf Marit deelt regelmatig grappige situaties op haar TikTok waar zij dagelijks mee te maken krijgt. Zo denken niet alleen haar collega’s dat zij een leerling is, maar ook haar leerlingen zeggen soms ongepaste dingen tegen haar. In een gesprek met Fernando van FunX vertelt Marit bijvoorbeeld dat leerlingen uit de bovenbouw vaak twee keer moeten kijken voordat ze doorhebben dat Marit de juf is. Ze wordt ook regelmatig gevraagd om haar Snapchat of Instagram. Gelukkig blijft Marit zelf de volwassene en lijkt ze zich heel goed te redden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marit Brouwer (@maritbrouwer)

Een jonge docent zijn heeft ook veel voordelen

Naast de verschillende misvattingen op het werk heeft haar jonge leeftijd ook veel voordelen. Het is voor juf Marit niet erg lang geleden dat ze zelf nog op school rondliep en heeft dus een groter raakvlak met haar leerlingen. Zij is ook opgegroeid met de technologie van nu en is waarschijnlijk net zoveel online als haar leerlingen. Je kunt je daardoor ook beter inleven in de leefwereld van de kinderen. Haar leerlingen voelen deze connectie ook goed met haar.

Juf Marit vertelt dan ook dat ze het super leuk vindt als haar leerlingen benoemen dat zij vinden dat zij één van hen is. De leerlingen geven dus zelf aan dat ze zich gehoord voelen door juf Marit en dat ze overeenkomende interesses heeft. Had iedereen maar zo’n leuke en lieve docent als juf Marit!

@maritbrwr grapje natuurlijk hè #voorjou #teachertok #docent ♬ Miami, My Amy – Keith Whitley