Avondje uit met vrienden

Bailey Page is een jonge ondernemer uit Australië. Hij gaat net als vele jongeren van zijn leeftijd weleens een avond op stap met vrienden. Na een leuke avond met vrienden bestelde Bailey een Uber. We’ve all been there. Helaas voor hem viel zijn telefoon uit en moest hij lopend terug naar huis.

Een avond als deze wilde de Australiër niet nog eens ervaren. Onderweg naar huis kwam de jongeman op een idee dat hem later flink wat geld zou opleveren. Op weg naar huis zat Bailey te denken hoe hij de volgende keer zijn telefoon buiten op kan laden zonder een oplaadkabel mee te hoeven nemen. Hij kwam toen op een heel uniek idee: een draagbare draadloze oplader waarmee jij al jouw Apple devices op kan laden. Je kan het zien als een powerbank, maar dan met een directe verbinding met je telefoon (zonder kabel). Tot Page zijn verbazing vond hij niks op het internet wat leek op het product dat hij voor ogen had en zag een gat in de markt.

Bailey Page lanceert Zip Zap

Bailey Page besefte ineens dat zijn idee ontzettend goed en uniek was en bedacht direct een businessplan. Samen met een fabrikant die hij vond op Alibaba kwamen bedacht hij een product. Dit proces heeft negen maanden geduurd en het kostte de Australische ondernemer ook nog eens al zijn spaargeld, zeker 40.000 dollar. Het was dus even spannend toen Bailey Page zijn product genaamd Zip Zap lanceerde.

Gelukkig voor Bailey Page ging zijn product als warme broodjes over de toonbank. In zes weken tijd wist de jonge ondernemer een omzet te draaien van maar liefst 100.000 dollar. Dit hele proces begon in het laatste semester van zijn universitaire studie. “Het was heel moeilijk tijd vrij te maken om te werken aan mijn plan, mijn studie nam zowat mijn hele week in beslag”, zegt Page. “Toen ik op de universiteit zat dacht ik bij mezelf, als dit mislukt heb ik het op zijn minst een kans gegeven”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zip Zap (@zipzap_au)


Tegenwoordig willen veel mensen hun eigen onderneming starten, helaas is dat niet voor iedereen bestemd. Wil jij ook een onderneming starten, maar weet je niet honderd procent zeker of dit iets voor jou is? Lees dan dit artikel over “de 10 signalen dat ondernemerschap niks voor jou is”