De uitdaging van Callum Ryan

Callum was op weg naar zijn plaatselijke supermarkt om een krat bier te halen. Hij zag kratten van het merk Estrella staan en wilde deze kopen. De krat heeft in totaal twaalf flessen en kostte zo’n 15 pond. Dat is zo’n €17,-. Dit vond Callum eigenlijk wel duur en hij kwam met de impulsieve actie om een reis te gaan zoeken waar hij voor de vlucht en daar een biertje, minder zou hoeven te betalen dan die ene krat bier. Dit heeft hij dan ook gedaan. Callum Ryan koos de goedkoopste vlucht die hij kon vinden en vloog naar Ibiza. Voor deze vlucht had hij maar zo’n 10 pond betaald (€8,80).

In plaats van een kratje koopt jongeman (22) van dat geld een ticket naar Ibiza én een biertje in de zon

Hij genoot van het zomerse Ibiza

Toen Callum eenmaal aankwam op Ibiza, was eigenlijk zijn enigste doel nog maar om op een terrasje ergens een biertje te drinken. Dit stelde hij toch nog even uit. Het was een mooie zomerdag en Callum begon met rondjes lopen door de stad om te zoeken naar een mooi restaurant om te eten. “Ik heb een beetje rondgewandeld om het populairste restaurant te vinden en ben er meteen heen gegaan”, aldus de jongeman.

Het eerste wat hij bestelde was een heerlijke lunch. De prijs van deze lunch telt hij overigens niet mee in zijn ‘uitdaging’. Niet veel later bestelt hij zijn pint bier. Het bier was van het merk Estralla, hetzelfde merk als de krat die hij eigenlijk in de supermarkt zou willen kopen. “Toen de pint arriveerde, zag het er prachtig uit. De zon scheen op mijn gezicht en ik kon niet gelukkiger zijn. Maar toen ik eenmaal klaar was met eten, was het tijd om de rekening te betalen,” zei Callum. Toen de rekening kwam, zag hij het bedrag van zijn pint bier staan. Deze kostte 3,22 pond, oftewel €4,-.

In plaats van een kratje koopt jongeman (22) van dat geld een ticket naar Ibiza én een biertje in de zon

Callum heeft zijn uitdaging volbracht

In totaal heeft hij dus maar ongeveer €12,80 betaald voor zijn impulsieve uitdaging. Niet alleen is hierdoor zijn ‘missie’ volbracht, maar heeft hij het ook nog eens voor elkaar gekregen om zo’n 4 euro te besparen. Winning!

Callums actie was alleen niet bedoeld om ge laten zien hoe impulsief hij kan zijn. Hij wil juist duidelijk maken hoe goedkoop reizen wel niet kan zijn, als je er een beetje goed naar zoekt. “The main aim is to show people how cheap travel can be (that night out/ night in could be easily replaced with a weekend away!). Travelling experiences cannot be beaten.”

@thatonecal Do you think the pint was worth the trip…?🍺🇧🇷 I can’t believe how close it was 🫣 #ibiza #thatonecheap #thatonecal #traveloften ♬ WHY ARE PPL USING THIS SOUND – John Phillips