Ramiro Alanis is een groot filmliefhebber

We hebben het over een man uit Florida genaamd Ramiro Alanis, die een officieel Guinness World Record kreeg uitgereikt voor het kijken van 292 keer van Spider-Man: No Way Home. Hij zag de film met Tom Holland in de hoofdrol zo vaak dat hij er een oorkonde voor uitgereikt kreeg van Guinness.

Hij deed dit bovendien in een vrije korte periode van 3 maanden: van 16 december 2021 tot 15 maart 2022. Alanis doet dit soort dingen overigens wel vaker want hij verbreekt nu zijn record van Avengers: Endgame waarbij hij 191 keer naartoe ging. Dit record werd later nog eens verbroken door Arnaud Klein, die Kaamelott: First Instalment 204 keer heeft gekeken. Omdat hij hierna een beetje teleurgesteld was, besloot Ramiro een extra poging te wagen.

Met veel motivatie om zijn record terug te pakken sloeg hij vervolgens toe met de nieuwe Spider-Man-film. Hij deed dit ook deels als eerbetoon aan zijn overleden oma. ‘Zij was mijn grootste supporter en ik wil het record behouden.’ Hij heeft in totaal 720 uur gekeken, dat is een volledige maand van zijn leven. Ook waren er een paar regels, zo mocht hij niet zijn telefoon erbij pakken, niet naar de badkamer gaan tijdens de film en ook niet door de film heen slapen. Van de regels over de badkamer leerde hij pas later, waardoor 11 van zijn kijkbeurten niet eens meetelden. Ook moest hij zijn tickets inleveren en de film volledig kijken, inclusief de credits. Thuis de dvd kijken was dus geen optie. Het was dan ook erg lastig om het te combineren met de rest van zijn leven, maar uiteindelijk is het gelukt. Petje af!