Creatief zijn om betaalbaar te kunnen wonen en werken

Het kan een flinke financiële uitdaging zijn om te wonen in de stad waar je werkt. Vaak zijn de steden met veel werkgelegenheid namelijk ontzettend duur. En naast de kosten om daar te leven, moet je vaak ook nog aardig wat neerleggen voor het woon-werkverkeer. Natuurlijk kunnen wij in Nederland makkelijk de fiets pakken, maar in het buitenland is dit in het algemeen anders.

Al deze factoren kunnen er dus voor zorgen dat individuen creatieve oplossingen moeten bedenken om de kosten te drukken en een balans te vinden tussen werk en wonen. Een opvallend voorbeeld is de Amerikaanse Sophia Celentano, die zichzelf een ‘superpendelaar’ noemt en een ongewoon lange afstand overbrugt om haar woon- en werkuitgaven te optimaliseren. De jongedame vliegt namelijk dagelijks naar haar werk. Ja, je leest het goed.

Jongedame vliegt dagelijks naar haar werk

Wat je allemaal wel niet overhebt voor je droombaan. De Amerikaanse jongedame Sophia Celentano vliegt dus iedere werkdag naar haar werk. Bij haar marketingstage in New Jersey hoefde ze niet dagelijks naar kantoor te gaan. Dit bood perspectief voor Sophia, zo was er voor haar geen noodzaak om een woonruimte te vinden in New Jersey; daar zijn de prijzen voor een woonruimte ontzettend hoog. Zelf woont ze namelijk bij haar ouders in South Carolina, dat toch nog wel een eindje weg is van New Jersey. Het betreft een reisafstand van maar liefst 700 mijl, omgerekend zo’n 1126 km. Dit is vergelijkbaar met de afstand tussen Amsterdam en Milaan (!). Op dagen dat zij wel naar kantoor moet, maakt zij gebruik van een vlucht vanuit South Carolina naar New Jersey.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sophia Celentano (@soph.ia_c)

Elke dag vroeg op en laat thuis

Om op tijd bij de luchthaven te zijn voor haar vlucht om 6:30 uur, begint haar dag om 4 uur ’s ochtends. Soms vliegt zij zelfs om 6 uur ’s ochtends en arriveert zij rond 7:30 tot 8 uur in New Jersey. Vanaf hier neemt ze een Uber om op tijd op haar werk te zijn voor 9 uur. Na haar werkdag moet zij het hele traject in omgekeerde volgorde herhalen. Zodra haar werkdag om 5 uur ’s middags eindigt, reist zij terug naar de luchthaven om vanuit New Jersey terug naar South Carolina te vliegen en dan naar huis te rijden.

Misschien vraag je je nu af: waarom zou je zoveel moeite doen? Sophia beweert dat zij aanzienlijk meer geld bespaart door bij haar familie thuis te wonen, dan haar hele leven te verplaatsen naar een nieuwe staat voor een stage van 10 weken. De kosten van de vluchten, Ubers en onverwachte uitgaven bedragen naar schatting zo’n $2.250 (€2.056,- euro) om deze ‘superpendelaar’ te zijn. Als zij zou verhuizen naar New Jersey zouden de kosten naar verwachting neerkomen op ongeveer $4.250 (€3.884,- euro). Je moet het maar kunnen!

Lees ook: Waarom is het OV in Nederland zo duur?