Jon May drinkt 2000 pints bier in slechts 200 dagen tijd

Het verhaal van Jon May is zowel fascinerend als zorgwekkend. Deze 25-jarige man besloot zichzelf uit te dagen om 2000 pints bier te drinken in slechts 200 dagen (1 pint is 0,5 liter bier). Hij besloot deze challenge te doen, nadat hij een andere social media-gebruiker had gezien die e 1000 pints in een jaar probeerde te drinken. Jon zag dit als een kans om zijn online concurrent te overtreffen, en wilde de aantallen verdubbelen en de tijd verkorten.

 

Viral op TikTok

Zijn bierchallenge werd gedeeld op TikTok, waar hij dagelijks verslag deed van zijn bezoeken aan de bar om zijn dagelijkse dosis biertjes te drinken. Hoewel hij van plan was om tien pints per dag te drinken, en een pint ongeveer 7 euro kost, zou het hem al gauw 70 euro per dag kosten. Jon besloot zich te richten op het behalen van het totale doel van 2000 pints in 200 dagen, wat in totaal zo’n 14.000 euro zou gaan kosten. Toch wist Jon zijn slagje te slaan, en moest hij uiteindelijk “slechts” 9121,36 euro in totaal betalen.

Al was het financiële aspect niet het enige dat roet in het eten gooide. Hij moest namelijk al snel zijn strategie aanpassen, omdat zijn lichaam de belasting van het aantal bier niet aankon. En zijn volgers bleven hem aanmoedigen, wat eigenlijk echt bizar is. In totaal consumeerde Jon May zo’n 361,088 calorieën.

Hieronder de TikTok van Jon May:

@j0nmay #jonmay #fyp #pints #alcohol #beer ♬ original sound – Jon May

Vastberaden

Op dag 197 had Jon al 1984 biertjes gedronken, wat neerkomt op meer dan tien per dag. Met nog maar drie dagen te gaan, moest hij er nog zestien drinken om zijn doel te bereiken. Deze uitdaging zorgde voor enige bezorgdheid onder zijn volgers. Niet zo gek ook als je je bedenkt wat voor een risico’s er aan alcohol kleven. Maar Jon leek vastbesloten om zijn doel te halen.

Hoewel sommigen onder de indruk waren van zijn actie, maakten anderen zich zorgen, en terecht! Ze maakten zich vooral zorgen over zijn gezondheid en vroegen zich af hoe zijn lever dit had overleefd. Jon zelf leek echter vol vertrouwen en hield zijn volgers op de hoogte van zijn challenge. Het verhaal van Jon May is een verkeerd voorbeeld, want het is namelijk echt niet verstandig en vooral niet verantwoord om zoveel bier te gaan drinken. En dan praten we nog niet eens over het kostenplaatje.