Het normaal betaalbare Johnnie Walker gaat premium

De meeste flessen van dit merk zijn prima te betalen en een Red Label is vaak een go-to whisky voor mensen die het niet te bont willen maken qua prijs. Nu komt Johnnie Walker dus met een premium editie, die direct ook enorm prijzig is. Je betaalt hiervoor $25.000 en er komen wereldwijd slechtds 100 flessen op de markt. Dit maakt deze fles een extreem gewild object voor verzamelaars. De whisky is 50 jaar lang gerijpt, wat voor dit merk opvallend is. Nooit eerder bracht Johnnie Walker namelijk een whisky uit die zo lang is gerijpt als deze.

Johnnie Walker MAN MAN

Hoe is de hoge prijs tot stand gekomen?

De prijs is natuurlijk niet voor niets zo hoog. Als je kijkt naar de geschiedenis en totstandkoming van deze whisky, is het makkelijker te begrijpen. Er zijn zes verschillende single malt whisky’s samengevoegd om deze whisky te creëren. Deze komen van zes verschillende distilleerderijen die eigendom waren van John Walker. De distilleerderijen opereerden tussen 1805 en 1857 en vijf van de zes bestaan vandaag de dag niet meer. Deze bijzondere geschiedenis verklaart deels waarom de prijs zo hoog is. Daarnaast wordt de fles geleverd in een op maat gemaakte dubbele kristallen karaf, die individueel is genummerd. Dit alles huist in een houten kast vervaardigd door N.E.J. Stevenson, door de Koningin van het Verenigd Koninkrijk benoemd tot kabinetmaker. Dit maakt deze speciale editie Johnnie Walker nog bijzonderder. Mocht je een whisky liefhebber zijn en wat geld over hebben, dan is dit in onze ogen een mooie aankoop.

johnnie walker exclusieve fles MAN MAN

Natuurlijk wil je als whiskyverzamelaar je dure en mooie collectie wel op een goede manier bewaren, deze stijlvolle whiskykluis is daarvoor perfect.