Johnnie Walker Blue Label

De whisky is de opvolger van de Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Brora, welke vorig jaar werd gelanceerd. Het is de tweede Blue Label in een reeks speciale edities. Elke editie biedt een mooie kans om te genieten van de diepte van het karakter van de whisky’s van distilleerderijen wiens whisky alleen nog voortleeft in afnemende voorraden. De sterk begeerde Islay single malt Port Ellen, een ‘ghost’ distilleerderij die sloot in het jaar 1983, ligt in het hart van deze unieke fles. De prijs van een fles Port Ellen ligt rond de 3.000 euro. Dit maakt de nieuwste Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen enorm waardevol en uniek.

 Johnnie Walker Blue Label MAN MAN

Geblend door Master Blender Jim Beveridge

Jim Beveridge, Master blender van Johnnie Walker, geeft aan de Blue Label Ghost and Rare serie een zeer spannende verkenning van smaak te vinden. Beveridge vindt het enorm interessant om het karakter van deze unieke, onnavolgbare whisky’s in de spotlight te zetten. De iconische, gesloten distilleerderijen voegen aan elke druppel van Johnnie Walker Blue Label iets heel bijzonders toe. Jim is erg enthousiast om de herinnering van de kostbare lading van rokerige Island single malts te herontdekken. Hij kijkt ernaar uit hun unieke karakter te balanceren met andere ongelooflijk zeldzame whisky’s.

 Johnnie Walker Blue Label MAN MAN
De Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen bezit een alcoholpercentage van 43,8%. De fles van 70cl zal medio oktober voor een prijs van 305 euro te verkrijgen zijn bij Drankenboutique en de betere whiskyspeciaalzaken. Bovendien is elk exemplaar uniek vanwege de individuele nummering van de flessen. In onze ogen een verrijking van jouw whiskyverzameling.