Cruijff postzegel vrijwel direct uitverkocht en aangeboden op Marktplaats

De gouden Cruijff-postzegels kosten per stuk 50 euro en volgen in de voetsporen van een eerdere actie. PostNL bracht vijf jaar terug de zilveren variant op de markt ter nagedachtenis van de geliefde voetballer. Uit de berichtgeving van nu.nl komt naar voren dat destijds de 1400 exemplaren van de zilveren Cruijff postzegel in een dag waren uitgekocht.

De gouden postzegel kent een oplage van 2.000 stuks. Deze komt zowel in Nederland als Spanje op de markt. De postzegel komt in een mooie bewaardoos en zou vanaf vandaag te verkrijgen zijn via de Koninklijke Nederlandse Munt.

Het ziet ernaar uit dat alle postzegels uitverkocht zijn bij KNM. De eerste exemplaren worden inmiddels op Marktplaats aangeboden. Een van de advertenties noemt zelfs een vraagprijs van 500 euro.

Waarom Johan Cruijff zo geliefd blijft in Barcelona

De voetballer, die wereldwijd wordt erkend als de beste ooit, heeft een ongekend nalatenschap. Cruijff wist niet alleen bij Ajax het spel als speler én later trainer te revolutionaliseren. Ook deed hij dat bij FC Barcelona. Evenals Catalonië. Buitenom het voetbal welteverstaan. 

In een tijd dat de onafhankelijk ingestelde regio onderdrukt werd door het eigen land, nam hij het op voor de Catalanen. Zijn zoon Jordi is vernoemd naar de Catalaanse beschermheilige: Sint-Joris. Het won hem ongekende populariteit in de streek. Jordi werd in Nederland geboren en de Spaanse autoriteiten konden de naam niet weigeren.