Johan Cruijff Arena verhoogt prijzen van bier en frisdrank

Sta jij om de week met je vrienden onder het genot van een biertje te genieten van de wedstrijd van Ajax in de Johan Cruiiff Arena? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Want vanaf nu is dat biertje flink in bedrag omhoog gegaan, omdat de Johan Cruijf Arena de prijzen verhoogt op het gebied van bier en frisdrank. Dit betekent dat je vanaf de wedstrijd tegen FC Twente van komende zaterdag voor een beker Heineken van 300 cc 4,25 euro betaalt. Dat is vijftig cent duurder dan voorheen en daarnaast gaat er sowieso vijftig cent bij op welke maat bierbeker je ook bestelt. Dat betekent dat je voor de grootste maat dan direct 7,25 euro betaalt en dat is nogal een aanslag op je bankrekening, want bij één biertje blijft het natuurlijk nooit.

 

Frisdrank gaat gemiddeld 25 eurocent omhoog

Ook bij frisdranken wordt er een prijsverhoging doorgevoerd. Zo wordt Red Bull 50 eurocent duurder en betaal je voor de overige frisdranken gemiddeld 25 eurocent per beker meer. Volgens de Johan Cruijf Arena is de reden hiervoor dat de inkoopkosten voor de productie 17% hoger liggen dan een jaar ervoor, waardoor zij simpelweg geen keus hadden.

De draagkartons gaan ook geld kosten

Tot slot waren draagkartonnetjes, waar je zes of meerder bekers bier op kwijt kan, altijd gratis. Maar vanaf aankomende zaterdag zullen de bezoekers hier ook voor moeten betalen. De Johan Cruijff Arena gaat hier 25 eurocent per tray voor vragen. De reactie van de Arena hierop was dat zij hopen dat supporters op deze manier op langere termijn gebruik maken van een draagkartonnetje en hem hergebruiken bij een tweede rondje bier. Enigszins wel begrijpelijk. Zie hieronder de tabel met alle prijsverhogingen in de Johan Cruijf Arena:

Johan-Cruijf-Arena-verhoogt-prijzen