Jong tekentalent

In de klas tekenen lijkt wel iets wat bijna iedereen doet als je in een saaie les zit. Soms maak je krabbels of soms zelfs ingewikkelde tekeningen. Maar voor één jongen, Joe Whale, veranderde dat tekenen in iets heel bijzonders. Joe, ook wel bekend als ‘Doodle Boy‘ op sociale media, kreeg de kans van zijn leven.

Joe is pas 13 jaar oud en zat gewoon in de klas te tekenen. Mensen zeiden vaak tegen hem dat hij moest stoppen met tekenen en opletten, maar Joe ging door met zijn passie. Hij houdt van tekenen en heeft er echt talent voor. Op Instagram heeft hij meer dan 175.000 mensen die zijn tekeningen volgen.

Joe Whale tekent Nike-deal

Maar wat nog gekker is, is dat Joe nu samenwerkt met een grote speler in de wereld van kleding en schoenen: Nike. Zijn bedrijf, Loveblood Creative, heeft dit bekendgemaakt en ze zeiden: “We zijn heel blij om te zeggen dat Joe nu bij de Nike Family hoort. Hij is echt heel goed in tekenen en houdt van sport, dus hij gaat anderen inspireren om plezier te hebben en te doen waar ze van houden.”

‘Droom die uitkomt’

Joes vader, Gregory Whale, vertelde aan CNN dat Joe dolblij is om met Nike samen te werken, want hij houdt van sport en creativiteit. Het is een droom die uitkomt voor hem.

Op Joes eigen website vertelt hij dat hij al sinds hij 3 jaar oud was, tekent en schildert. Kunst is altijd een belangrijk deel van zijn leven geweest. Hij tekent van alles, van eten en monsters tot buitenaardse wezens. Voor Joe is er maar één regel als het om tekenen gaat: er is geen goed of fout in kunst, alleen hoe jij het ziet. Hij heeft volledige vrijheid om zijn eigen ideeën te laten zien.

Wie weet wat er nog meer te gebeuren staat voor dit wonderkind? Misschien worden we nog wel meer verrast door zijn creativiteit! Hieronder zie je de Instagrampost van Nike met Joe Whale: