Bouwen, bouwen en nog meer bouwen

Het gebouwde pareltje staat in het dorp Nuenen in Noord-Brabant. Jeroen vond dat het tijd was om zijn achtertuin voorgoed te veranderen en realiseerde de droom van menig man: hij bouwde een eigen mancave in de achtertuin. Hij begon met het graven in de tuin, hier moest namelijk een betonnen vloer komen. Vervolgens heeft hij een houten bak gemaakt en leidingen gelegd voor de af- en toevoer van water.

Nadat de vloer twee weken goed heeft uitgehard, was hij begonnen met de bouw. “Ik begon op zaterdag om acht uur ’s ochtends en eindigde pas om half twaalf ’s avonds. Toen was het dak dicht en hoefde ik alleen de wanden nog, die waren in de dagen erna gedaan. Omdat je hier ook rekening moet houden met stroom, heb ik nu op elke hoek vier stopcontacten. Zo zijn er genoeg en heb ook de meterkast laten aanpassen en de overkapping in twee groepen gesplitst (jacuzzi en eventueel sauna cabine)”, aldus Jeroen.

Jeroen nuenen bouwt mancave in tuin

Omdat Jeroen geen zin had in vlekken op zijn vloer, heeft hij besloten hier een coating over heen te leggen, “als er een feestje is en met wijn of iets geknoeid wordt, trekt het in ieder geval niet in mijn vloer”. En toen gebeurde iets opvallends: “het plafond is dicht gemaakt met parketvloer, ja dat hoorde je goed. Wat mensen in hun huis neerleggen zit in mijn plafond. Hier ook isolatie tussen gedaan met dak leer in verband met het vocht uit de jacuzzi”.

En zo ben je al bijna bij het einde en heb je jouw eigen mancave. Naast het plaatsen van spotjes in de vloer, de jacuzzi en het toevoegen van een schuifwand hoefde alleen nog maar de laatste dingen gedaan te worden. “Ik heb er ook een televisie opgehangen met draadloos internet kastje, nu hoefde ik geen extra kabels te trekken”. Hieronder nog wat foto’s van de bouw en het eindresultaat. Geniet ervan Jeroen, knap werk!

Jeroen nuenen bouwt mancave in tuin

Jeroen nuenen bouwt mancave in tuin

Jeroen nuenen bouwt mancave in tuin

mancave jeroen achtertuin