Jelka van Houten is een Nederlandse actrice en zangeres

De Nederlandse actrice en zangeres Jelka van Houten is 43 jaar. Van Houten speelt in verschillende film- en televisieproducties en brak vooral door met haar rol in de musical Turks Fruit, waarvoor ze de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie in de wacht sleepte. Ook kunnen we haar kennen via Carice van Houten, Jelke is namelijk de twee jaar jongeren zus van Carice.

Van Houten speelt in veel Nederlandse rom-com’s. Denk aan Mannenharten, Huisvrouwen bestaan niet en Baantjer het begin.

Ze is sinds 2018 de vriendin van Henry van Loon

Jelka en Henry zijn sinds maart 2018 een stel. Daarvoor was de actrice tot 2016 getrouwd met Koppe Koppeschaar. Samen zijn Henry van Loon en Jelka van Houten zijn de trotse ouders van een dochter, maar dat was niet het eerste kind voor de actrice. Uit een vorige relatie heeft de Jelka nog twee kids: een zoon Walt die 11 jaar is en een dochter Jean van vijf jaar oud.

Henry van Loon is een Nederlands stand-upcomedian, cabaretier en acteur. Zijn carrière als stand-upcomedian begon in maart 2004 toen hij lid werd van Comedytrain. Hij heeft sindsdien regelmatig op het podium gestaan en speelde mee met de Comedytrain Theatertour. Ook is Henry weleens op heet witte doek te zien. Hij speelt sinds 2003 ook in verschillende films. Vooral comedy’s zoals New Kids Turbo, Bro’s before Ho’s en Gooische Vrouwen 2.

Verder heeft Henry in het verleden een relatie gehad met Jennifer Hoffman.

Bekend naar nog meer vriendinnen of vrouwen van Bekende Nederlanders? Dan stellen we je graag voor aan de 22 jaar jongere vriendin van Eddy Zoëy.