Jay-Z en de liefde voor zijn horloge

Rapper Jay-Z heeft onlangs dus weer eens de aandacht getrokken, van zowel horlogefanaten als liefhebbers van luxe, met zijn nieuwste accessoire: een peperduur horloge. En niet zomaar een horloge, maar een indrukwekkende creatie van Richard Mille, ter waarde van 1 miljoen euro.

Het betreft de RM47, een horloge dat zijn inspiratie haalt uit het verhaal van de samoerai krijger Asano Naganori en zijn 47 rōnin. Dit stuk draagbare kunst werd geïntroduceerd in 2022 en is, met zijn beperkte oplage van 75 stuks, een extreem zeldzaam horloge. Met een verkoopprijs van ongeveer $ 1 miljoen is de RM47 niet alleen een statussymbool, maar ook een technisch hoogstandje.

Het horloge is geïnspireerd is uitgerust met een tourbillon, tonneau-vormig, tijd-alleen ontwerp. Het bevat een handmatig opgewonden uurwerk met een gangreserve van 72 uur, speciaal ontworpen om perfect onder een samoerai-uniform te passen.

Duur geintje

De RM47 is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een meesterwerk van techniek. Met een skeletachtige bodemplaat van Grade 5 titanium, een vrijhangende balans en een snel draaiende veerton, biedt het horloge een ongekende precisie en betrouwbaarheid. Bovendien is het voorzien van een pantser van 3N geelgoud, met handgegraveerde details die tot in de kleinste finesses zijn uitgewerkt.

De kast van het horloge, vervaardigd uit krasbestendig TPZ-zwart keramiek en 18K 3N geelgoud, is niet alleen stijlvol maar ook functioneel. Het prachtstuk heeft een waterdichtheid tot 30m en een kroon met koppelbegrenzingssysteem.

Kortom, de RM47 van Richard Mille is een waar kunstwerk, zowel esthetisch als technisch gezien. En hoewel horlogevoorkeuren subjectief zijn, is het moeilijk te ontkennen dat dit horloge een buitengewone combinatie van vakmanschap en elegantie vertegenwoordigt.

jay z horloge