Ooit had Jason Statham wel haar

Soms duurt het even voor je weet waar je echt goed in bent en waar je dus een goede boterham mee kan verdienen. Voor Jason Statham was dat al niet anders. De gespierde acteur heeft er zelfs behoorlijk lang over gedaan voordat hij overtuigd was van zijn acteertalent. Zo was hij in zijn jonge jaren ook al een bijzonder goede schoonspringer! Gelukkig koos hij op tijd voor een carriereswitch, iets waar hij zeker geen spijt van heeft.

Sport is de rode draad in zijn leven

The Stath is nu 50 jaar oud en heeft dankzij tal van blockbusters waaronder Fast & Furious 7 (en 8), de Transporter-films en Snatch indruk gemaakt. Zijn gespierde torso verraadt in ieder geval een grote liefde voor sport en dat is niet zo heel vreemd. Sport speelde namelijk al op jonge leeftijd een belangrijke rol in zijn leven.

 

Jason had als tiener al een grote interesse in Kung Fu, kickboksen, karate, voetbal en duiken. Hij oefende elke dag duiktechnieken en was daarnaast ook 12 jaar lang lid van de Britse National Swimming Squad. Op de Commonwealth Games in Auckland in Australië (1990) werd Jason gescout en uitgekozen om Engeland te vertegenwoordigen als lid van de nationale zwemploeg van Groot-Brittannië. Hij nam deel aan het duiken en eindigde als achtste op de 1 meter springplank, 11e op de 3 meter springplank en 10e op de 10 meter hoge duikplank. Niet slecht, maar ook niet bijzonder indrukwekkend.

Van getalenteerde schoonspringer tot veel gevraagd acteur

Wat Jason betreft was een carrière als schoonspringer noodzakelijk om hem enkele vaardigheden bij te brengen die hij later als acteur goed kon gebruiken. Zo heeft hij nu een ijzersterke discipline en is hij extreem gefocust tijdens zijn werk. Dat het zwemmen ook op een andere manier heeft bijgedragen aan zijn succes, dat weten we. Zo werd hij dankzij het zwemmen ontdekt als model door Sports Promotions, dat hem vervolgens inhuurde. Dit leidde uiteindelijk tot een modellencarrière en later zou hij zijn eerste rol in een film – Lock, Stock And Two Smoking Barrels uit 1998 te danken hebben aan zijn carrière als model en zwemmer. Mocht jezelf dus een carrier switch overwegen, dan is Jason Statham wellicht het ideale voorbeeld om je droom te volgen.

 

De acteur valt goed in de smaak bij het andere geslacht en is al jaren samen met zijn prachtige vrouw.