Tips voor een succesvolle carrière

Het opbouwen van een succesvolle carrière gaat nooit zonder hoge pieken en enorm diepe dalen. Daarom is het extra belangrijk om te weten wat je wél en wat je juist niet moet doen. Helaas worden de belangrijkste tips om succesvol te worden niet vaak meegegeven, daarom doen wij dat.

We hebben een aantal ontzettend belangrijke carrière tips voor je verzameld, die waarschijnlijk nooit iemand tegen je verteld heeft, terwijl ze van essentieel belang zijn. Dus sla ze goed in je op en deel ze vooral met je vrienden die ook miljonair willen worden.

catchmeifyoucan carrière tips

1. Maak zelf je keuzes

Natuurlijk is het handig om soms naar andere mensen te luisteren. Maar geloof ons: de achterbuurman die ooit een kippenfokkerij heeft gehad weet minder van ondernemen dan een expert die je verder kan helpen. Dus ga nooit af op wat iemand met weinig tot geen verstand heeft en baseer daar absoluut niet je keuzes op. Je kan beter advies vragen aan professionals en uiteindelijk zelf kiezen welke keuze je maakt.

2. Profileer je als professional

Zorg dat je veel kennis hebt opgedaan in één branche en wordt een professional in je vak. Niet alleen qua kennis, maar ook wat betreft je uitstraling. Zorg dat mensen je ook echt zien als een expert in het vak dat je uitoefent. De kans dat mensen je dan een baan aanbieden met een goed salaris is veel groter dan dat je niet écht weet waar je mee bezig bent.

3. Accepteer het proces van je carrière

Om succesvol te worden en een carrière op te kunnen bouwen moet je eerst heel veel werkervaring hebben. Vergeet niet dat je carrière uit hoofdstukken bestaan en dat je die allemaal langs moet gaan voordat je écht succesvol kan worden. En gun jezelf die tijd ook, want anders ga je dingen half doen en beland je uiteindelijk tóch niet waar je eigenlijk wilde komen.

belangrijke tips carrière

4. Zorg voor een stabiel inkomen

Je ziet dat veel succesvolle mensen zijn begonnen met een bijbaantje en naast die baan werkten aan hun carrière. Doe dat ook! Een stabiel salaris helpt je om je meer te kunnen focussen op je doelen, omdat je geen stress of energie hebt over je vaste lasten.

5. Zoek een partner

Iets gaat altijd twee keer zo snel wanneer je met z’n tweeën bent. Dus wanneer je zo snel mogelijk aan de top wil komen, is het verstandig om een compagnon te zoeken. Iemand die dezelfde doelen voor ogen heeft en er net zo hard voor wil werken. Wel handig: zoek iemand die in dezelfde branche werkt en daardoor ook al veel kennis van zaken heeft.

6. Investeren kan je leren

Soms is het verstandig om een investering te doen om verder te komen. Een klein voorbeeld: wanneer je een bedrijf hebt in drukwerk, is het verstandig om te investeren in grotere machines wanneer er steeds meer klanten komen. Zo heb je meer te bieden en is de kans op meer winst een stuk groter.

hoe leren investeren carriere tips

7. Investeer in je eigen kunnen

Het is altijd goed om 100% kennis te hebben van het beroep dat je uitoefent. Daarom kan het nooit kwaad om nog te investeren in cursussen of workshops. Daarnaast is persoonlijke ontwikkeling heel erg belangrijk. Dus investeer genoeg geld in jezelf, want dat is absoluut nodig om succesvol te kunnen worden.

8. Blijf dichtbij jezelf staan

Hoe makkelijk het ook klinkt, we zeggen het je gewoon nog een keer: blijf jezelf. Sommige mensen willen zich voordoen als iemand anders of gaan faken. Dat werkt voor de korte termijn, maar op lange termijn schiet je daar niets mee op.