DO: Bomberjack

De bomberjack was een onderdeel van het militair uniform in de jaren 50. Kort hierna, begin jaren zeventig, werd dit jack gedragen door skinheads als onderdeel van hun knok uniform. In jaren negentig veranderde dit toen ravers deze warme jas droegen op hun terugweg naar huis van een zware nacht.

Man man do en donts negentig 3fb876d711d86fc418cd02aef746fd6c452f6c0c

De sleutel tot styling van de bomber hangt af van de juiste lengtes. Het is belangrijk dat er lagen ontstaan binnen de outfit, bij een bomer geldt dat het shirt of trui langer moet zijn dan de bomer. Wil je een jaren negentig look creëren, stijl dan je outfit met een eenvoudige ronde hals t-shirt of trui, slim-fit jeans en een paar witte sneakers.

Don’t: Frosted Tip

Helaas, moeten we dit zeggen. Er zijn altijd een aantal mensen die denken dat ze alle trends terug moeten brengen. De gele plukken zijn nooit tof of hip geweest, zelfs Justin Timberlake zag er belachelijk uit met deze verschijning.

Maan man do en donts negentig

Do: Retro Sportswear

De jaren negentig was het tijdperk van sportjacks en old-school sneakers. Deze trend heeft zich sindsdien aangehouden onder vele subculturen, maar zal aankomende tijd zijn volwaardige comeback maken.

Man man do en donts negentig Man man do en donts negentig.jpg1

 

Vermijd het volledige trainingspak, maar probeer de retro sportswear subtiel te combineren met een casual outfit. Een paar klassieke items zijn de old-school adidas sneakers met gum zool, Fila trui en een Nike sportjack.

Don’t: Baggy cargo broeken

 

In de jaren negentig droegen vele bands baggy cargo broeken waardoor steeds meer jongeren deze broeken als stijlvol begonnen te zien. De cargo broek kan nog steeds worden gedragen, alleen niet in zijn baggy vorm. Ga voor een preppy exemplaar van Ralph Lauren of J.crew.

cargo bad