Altijd je afval opruimen, dat is iets wat vele mensen van jongs af aan hebben meegekregen. Toch is het algemeen bekend dat na voetbalwedstrijden de tribunes altijd helemaal onder liggen; en dan hebben we het niet alleen maar over de wedstrijden in de Eredivisie of in de Champions League. Zelfs bij het WK, dat net begonnen is in Qatar, begint het al een smerig boeltje te worden.

Japanse voetbalfans ruimen het afval op na de WK-wedstrijd

Als je een beetje op de hoogte bent, weet je dat Japan momenteel bezig is met de wedstrijd tegen Duitsland. De onderstaande beelden zijn echter van een andere wedstrijd van deze week, namelijk de openingswedstrijd tussen Ecuador en Qatar. Het opvallende was dat de Japanse fans de tribunes schoon gingen maken na de wedstrijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door عمر فاروق Omar Farooq (@omr94)

Influencer Omar Farooq heeft beelden vastgelegd waarop je de fans in voetbalshirts en kostuums hun zakken vulden met afval dat was achtergelaten door andere voetbalfans die daar eerder hadden gezeten. Omar vroeg aan de fans: ‘Waarom maak je iets schoon dat niet met jou te maken heeft?’, het antwoord was: ‘Japaners laten nooit afval achter. We respecteren de plaats.’ Dat vertelde de influencer nadat zijn video viral ging.

Dit is ook niet de eerste keer dat Japanse voetbalfans viral gaan voor het schoonmaken van stadions. Een hele bekende was terug in 2018, toen zij na een hartverscheurende nederlaag de Rostov Arena opruimden. Waanzinnig!

Voor meer beelden van de opruimende voetbalfans, bekijk de website van LADbible.